Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Desta - hoří pojistka dobíjení

Od: glofek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit u desty mi stále hoří nejspodnější pojistka, která se stále vypaluje. Poraďte mi, kde může být chyba, určitě to někde probíjí ale nevím kde?

Glofek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hoří pojistka dobíjení...pokud víte přesně že je to pojistka ke stálému proudu k regulátoru či alternátoru,dynamu tak pravděpodobně se žhaví,vypaluje větším nabíjecím proudem než jakou má hodnotu v ampérech- nabíjecím proudem který přes tu pojisku zrovna teče -to je zase různé podle stavu baterie,okamžitého odběru čí třeba po nastartování...takže já bych to řešil takto místo pojistky bych u této Desty tam dal na kontrolu nejlépe oboustraný ampérmetr-s 0 uprostřed do těch řekneme 25-30 ampér /oboustraný abyste nemusel řešit na kterou stranu půjde ručka měřáku/ no změřil to...může se stát že Vám to ukáže třeba při plném plynu až 15 ampér nabíjení a pokud tam máte třeba 8-10 ampérovou pojistku tak je jasné že bude hořet a podobně...nejlépe tam na ten obvod hoďte samostatnou pojistku s větší proudovým označením než jste naměřil...ale pokud nejste znalý tak raději oslovte nějakého autoelektrikáře...pěkný den

glofek
hodnocení

Moc díky za odpověď asi to nechám opravdu na odborníkovi. Já to propojil nulákem a drát mě svařoval, musí tam být opravdu nějaká velká zrada.

fik

Jestli se ti pálí drát tak je tam zkrat,to snad ničím jiným být nemůže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]