Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkud jsou varovné zvuky v autě?

Od: dusger* odpovědí: 5 změna:

Odkud jsou varovné zvuky v autě? Takové to pípání a cinkání třeba nezaplých pásů atd.Jestli je to z audia soustavy vozu, ale základní modely audio nemívají. Nebo to má vlastní reproduktor, pak kde ho mají vozy Škoda.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x
Jestli se nepletu tak vlastni repro v budikach.Uz jsem uvazoval o tom odpojit pipani rezervy,jelikoz si vzdycky pripadam na infarkt :-D

gumid
hodnocení

2x

v budíkách na desce plošňáku,

varuje i při nevypnutých světlech nebo při přehřívání motoru či rezervy paliva.

zvuk na pásy se dá kódováním u škodovek vypnout.

bruno*
hodnocení

0x

Varování vždy pocházejí od čidel. Na audio soustavě jsou většinou nezávislá. Elektronické zvuky nevyžadují větší reproduktory, snad jen maličké, třeba jako v mobilech. Kde ti práskači ve škodovkách jsou, to nevím, ale nechte je si tam;)

dafr
hodnocení

0x

Tak já mám Škodu Roomster a tam je to tak, že třeba zvuk upozorňující na zbytek paliva, nebezpečí námrazy a pod. jde odněkud z palubní desky, ale pípání při couvání, které signalizuje blížící se překážku, vychází odněkud z B sloupku (někde pod horním úchytem bezp. pásu).

repkin*

Ano, jelikož couvací signalizace není standardní výbava vozu, je to dodělávané dodatečně, i když třeba jako originální díl z výroby do konkrétního typu vozidla. Ale cokoliv ohledně palubky je repro v budíkách. Kdo je někdy rozebíral tak ví. Možná by šla fotka rozebraných najít na googlu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]