Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta- povinné ručení

Od: andygos odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

mám tu otázku ohledně koupě auta. Mám vyhlídlé auto, o které má však zájem více lidí a proto musím auto koupit co nejdřív, abych zbytek předběhl. Každopádně nemám dostatek financí, abych zaplatil všechny ostatní poplatky, alespoň ne tento měsíc. Budu schopný dát cenu vozidla, ale to je tak vše... Mohu auto pouze zakoupit, převést, dát do garáže a odevzdat na úřadě SPZ + osvědčení o registraci nebo se tímto způsobem nemohu tomuto problému vyhnout? Zároveň se jedná o můj první kup auta, prozatím se jezdilo rodinnými. Bude po mně prodávající (menší bazar) chtít nějaké potvrzení o zaplacení povinného ručení nebo to neřeší? Na kolik výjdou poplatky spojené s převodem vozidla?

Děkuji za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mno já při koupi vždy řešil jen UZAVŘENÍ smlouvy o PR,zaplacení šlo vždy až ve druhé řadě.jednou jsme to opomněli a zaplatilo se až o měsíc a půl později,po uzavření smlouvy!Navíc při jakékoliv kontrole se nepředkládá složenka,ale ZK (zelená karta=doklad o uzavření PR!)

Koupě auta,tudíž kupní cena+ asi 200kč poplatek za evidenční kontrolu (nebo celá technická-což je od asi od 1000kč) + správní poplatek 800kč+ eko poplatek 0-3000-5000-10 000kč

andygos
hodnocení

Dobře a na jaké poplatky se mám tedy při převodu připravit?

layborr*
hodnocení

0x

Proč si budete kupovat auto a nebudete s ním jezdit?

Si kupte levnější a jezděte .

Bazaru je po vaší pojistce prd , ale bude Vám nutit svoji pojistku protože má z ní provizi .

K přihlášení potřebujete Evidenčku na STK , 250 - 300 kč

Registrace 800 + Eko výpalné (pokud vůz plní Euro 3 a výše tak je cena 0 )

doplněno 02.09.15 21:05:

Co to je za auto? Rok? Km?

Cena?

doplněno 02.09.15 21:13:

Když je zaplacen tak se po druhé již neplatí ,

tady máte ještě ověření km -

sdruzeni-sova.cz/...

andygos
hodnocení

Eko poplatek se platí i při převodu? Když už je udáno, že je zaplacen, tak se znovu platit nebude, že?

mzxy*

eko se platí se jednou

dusger*
hodnocení

0x

Můžeš se taky zkusit s bazaristou dohodnout, že svoje PR zruší až za několik dnů, až vyřídíš převod a auto schováš do garáže. Malý bazar třeba vyhoví.

bruno*
hodnocení

0x

S bazarem už žádné vazby nebudete mít. Dejte značku do depozitu, odhlašte povinné ručení a pak řešte STK a zelenou známku, pokud není. Pokud je vše OK, můžete vozidlo ihned přehlásit a bývá zvykem, že to platí prodávající.

buss
hodnocení

0x

Najděte si zák. 56/2001 a čtěte od § 8. Pokud koupi myslíte vážně, můžete dát prodejci zálohu. Proč chcete odevzdávat RZ? S prodávajícím se dohodnete, kdy si vyřídíte vlastní pojistku a jezdíte. Postup při registraci je určitě popsán na vašem registrujícím úřadě (tam však nepůjdete, jedině při změně RZ).

mzxy*
hodnocení

0x

nejjednodušší je když auto vyřadí z provozu stávající majitel, ve druhém kroku se převede na Vás

Vy pak vůbec nemusíte uzavírat a následně rušit žádnou pojistnou smlpouvu

asd1

Koupit auto v depozitu = na EK nemůže po ose = další prachy za převoz...

"je víc zájemců" - klasická návnada aby to zájemce koupil (tu plečku kterou bazar leští už půl roku a nikdo to nechce) Aut je mraky a spíš je problém prodat... A pozor většina je naleštěný šrot - auto v bezvadném stavu si nechám, prodám to těsně před nutností investic...

Pletetse a skoro všichni-nejjednodušší je - pokud nemám na vše peníze auto nekoupím!

Vždyť běžně se doporučuje mít v zásobě ještě takových +-15 000 kč na běžnou údržbu,rozvody,provozní kapaliny,filtry,něco na pneu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]