Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - regulátor dobíjení

Od: luke18* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

potřeboval bych od vás poradit. Mám Felicii 1.3 MPI. Od 2500 rpm po 3300 rpm se mi rožíná kontrolka dobíjení. Podíval jsem se na regulátor a příjde mi zničený. Myslíte, že je to tím?

Felicia - regulátor dobíjení
Felicia - regulátor dobíjení #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Má zlomený uhlík který určitě nemá ani náznakem předepsanou délku,na 98% to je tím

luke18*
hodnocení

A jak se může zlomit? Tento regulátor napětí je namontovaný v autě asi 3 měsíce, předtím to dělalo vesměs to stejné. Jen se chci zeptat, jak je možné, že se ulomí na novém regulátoru.

Tak jestli je tam 3 měsíce tak budou asi v ( ! ) sběrací kroužky

Felicia - regulátor dobíjení #3
fik

Nejspíš špatné ložisko,příliš velké vibrace hřídele a uhlík to nevydržel

hodnocení

0x
Ja bych ten altík demontoval,rozebral,porovnal sběrací kroužky,dal nový ložiska nebo je aspon vyčistil a znova namazal,dotáhl matičky na diodovým mústku,dal novej uhlík do regulátoru a vše složil

luke18*
hodnocení

Problém jsem vyřešil. Koupil jsem nový originální regulátor. Po namontování vše fungovalo, jak má.

cecek
Ano problem jsi vyresil ja jsem menil regulator co 3 tydny, sjizdely se stejne jak mas na fotce, a vymena pomuze na chvili jak jsem jiz psal. Podivej se po par km a budes mit jeden uhlik zase sjetej o hodne vic nez druhej. Jak uz nekdo psal je to sberacima krouzkama. Aspon v mem pripade to tak bylo. Z druheho byla jen pulka, sundej ten regulator a podivej se dovnitr na ty krouzky. Budou videt celkem dobre a pootacej hrideli... I pres to ze jsem odpurcem cinskych dilu vrazil jsem tam novej altik od vika za 13 stovek a slouzi uz dva roky bez problemu.
gumid

sis mohl odpůrče vika koupit rotor pro magneton s kroužkama za 800 a pak by zbylo i na nová ložiska a máš origo svůj.

cecek
Ano to mohl, jenze jsem to potreboval vyresit hned a na parkovisti pred barakem. Magneton jsem mel namontovanej rok a pul najeto do 30 tis a choval se jak jsem psal vys. Proto jsem sahnul po tomhle reseni. Ten Az chcipne ona cina, zrepasuju ten puvodni, ted mam auta dve a nejsem omezenej tim resit to ted hned. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]