Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta a vrácení peněz

Od: robin* odpovědí: 11 změna:

Zdravím lidi, jsem teď v celku hodně začarovaném kruhu.

Před měsícem jsem se nechal ukecat na práci v něměcku, tak jsem prodal svojeho mazla auto, přijel zájemce s přítelkyní, auto projel, já mu řekl všechny neduhy a blbůstky co autu chybí, souhlasil tak jsem od něj převzal 34tis. za auto. Druhý den na to jsem měl už odjet do německa a za týden přijet, s tím že až přijedu tak jsme měli udělat teprve kupní smlouvu a plnou moc, auto je psané na moji babičku a já jsem provozovatel. V německu mě okradli o všechny peníze, druhý den jsem tedy přijel zpět domů. Nyní kupec auto chtěl už přepsat na sebe tak navrhl že udělá kupní smlouvu a plnou moc a zašle jej babičce, která bydlí na druhé straně republiky na podpis, nic jsem nenamítal a odshouhlasil jsem to, babička podepsala a poslala zpět, přepis se jim v jejich kraji nepodařil a prý se v autě začalo samo po vypnutí motoru pouštět topení a vybíjelo baterku, což mě nedělalo nikdy, do auta jsem nasypal dost peněz a dal bych za něj ruku do ohně, po předaní auta s ním jezdila kupcova přítelkyně měsíc, až do teď. Nevím jak s autem bylo zacházeno, nevim co s ním kdo dělal a ani v jakém je stavu teď, ale nyní se dožadujou odstoupit od smlouvy s výhružkami že na mě někoho pošlou a i na babičku, babičce poslali odstoupení od smlouvy s vypsanými chybami které jsem při předání auta řikal jako je nefunkční jedna stahovačka oken, rozbitý kastlík. Do odstoupení napsali že prý do auta i zatéká, s tím jsem se nikdy nesetkal. Prostě o všem co autu bylo jsem je informoval a to co je s autem teď a co s tím kdo dělal, za to já nemám zodpovědnost. Kupní smlouva byla podepsána 14.9.2015. babičkou. Odstoupení mi posílali 26.8.2015 a prý když to nepodepíšem tak to dají na policii. Vůbec nevím co ted mam dělat, babička už je stará a trefí jí šlak jestli ji přijde nějaka obsilka od PČR. Díky za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

acr
hodnocení

1x

Pokud máte smlouvu platnou, tak budte tvrdej. Není co řešit. Auto je prodané a hotové.

robin*
hodnocení

Timhle mě bombardují ty kupujici ...Stále trvám na odstoupení od smlouvy, protože na to jako "kupující" mám právo (až půl roku od koupi!) Nechci to nechat zajít do fáze, kdy to budu muset řešit s rodiči a ti přes firemního právníka. Takže bych se chtěla dočkat nějaké odpovědi, popřípadě převzetí auta a vrácení peněz.

Opravdu jen zkoušejí nebo když budu trvat na svém tak budu lítat po soudech?

lordweb24*
hodnocení

0x
At uz se ubrecanci prestanou ohanet policii. Pokud policista bude mit koule, posle je do prdele. Vy jste uzavrely mezi sebou smlouvu a ta se dale resi v obcanskym zakoniku. Policie tohle neresi. Maximalne probehne zaloba u soudu. Nicmene i ustni smlouva je smlouva... takze pokud byl nekdo pri prodavani vozidla, stqci kdyz Vam dosvedci, ze jste uvedene chyby jmenoval...
robin*
hodnocení

A nevíte jak sem mám dožadovat přepisu? (furt je to psané na babičku, takže veškeré pokuty budou chodit na ní)... Není s ním domluva a chce pořád odstoupit od smlouvy

au1

já bych se asi zeptal na úřadě kde má být přepis proveden jakým způsobem postupovat, jedině oni vám dají správnou odpověď. Je totiž povinnost prodávajícího do 10 dnů od prodeje vozidla udělat přepis na nového majitele, když to neuděláte, můžete dostat pokutu. Takže jestli se jim to musí hlásit a nějak si tohle zaznamenají, že kupující chce odstoupit od smlouvy a tudíž se nedostaví k přepisu... Pak sem napište co jste zjistil nebo jak to dopadlo, ať ví ostatní kdyby se dostali do stejné situace :)

layborrr

,, s výhružkami že na mě někoho pošlou a i na babičku,

Tak jim řekněte , jestli to nepřepíšou do xx xxxx, tak dáte vy trestní oznámení za vyhrožování .

asd1
hodnocení

0x

Poslal bych je do háje - slušně ale jasně.

Máte kupní smlouvu = doklad že vozidlo je jejich. Vady můžou reklamovat, ovšem ne ty o kterých věděli a souhlasili se stavem. Nové vady budou nejspíš běžné opotřebení nebo nesprávné použití, případně výměna a pokus o podvod.

Připomněl bych jim že je povinnost do 10 dnů nahlásit změnu majitela a pokud to neudělají tak jim hrozí sankce. Vy zahajte převod - podejte žádost, pak budete mít doklad že jste z vaší strany svojí povinnost splnil. Písemně bych žádal o přepisu - buď ať tam zajdou nebo vám dají ověřenou plnou moc k přepisu

robin*
hodnocení

Napsal jsem jim toto ... Je to už měsíc co jsme si auto předávali, kupní smlouva se sice udělala před 14 dny, ale o všech neduhách jsem Vás informoval. Vady co se udělali potom co jsem auto prodal, za ty už neodpovídám, nic jsem nezatajoval. Každopadně co se stalo s tím topením a následném vybíjení baterie, je vada nepodstatná čili opravitelná na kterou klidně přispěju a mohu doplatit opravu, podle (§ 2107 ObčZ).

Každý kupující má právo odstoupit od kupní smlouvy, pokud předmět této kupní smlouvy má nějaké vady. Občanský zákoník č. 89/2012 Sb., rozděluje vady předmětu kupní smlouvy na vady podstatné a nepodstatné.

To znamená že kdybych Vám napřiklad zatajil že je něco z motorem, či je auto schnilé tak by to byla vada podstatná. To co jste uvedli v odstupní smlouvě nejsou věci podstatné. Jsou to věci lehce opravitelné, na které klidně přispěju a auto bude dále plně pojízdné a plně používatelné.

Tímto bych se s Vámi tedy chtěl spíše domluvit na doplatku a následném přepisu, který měl být do 10 dnu, nyní už hrozí sankce.

asd1

Když jim píšeš takový pindy tak se nediv že to zkouší...

Koupili auto, došlo ke změně vlastníka, mají povinnost (společně s tebou) oznámit změnu vlastníka na registru do 10 dnů. - Požaduj aby splnili svojí povinnost a vozidlo převedli, resp. ty zahaj převod a oni ho dokončí (ty za ně jednat bez plné moci nemůžeš, takže podáš žádost za sebe a úřad bude chtít doplnění z jejich strany)

Na ty vady jim odpověz, že vozidlo si prohlídli a o vadách jsi je informoval (vyjmenuj všešchny vady které jsi jim oznámil), tj. o nich věděli a kupovali i s nima = kvůli nim nemůžou nic. Nové vady (co se objevily po koupi) - běžné opotřebení, nesprávná obsluha, za to nemůžeš. Nekupujou funglovku ale ojeteý pekáč, závady se dají čekat a do běžného opotřebení už se vejde skoro cokoliv.

Blbě jsem zařadil a očesal převodovku - taky mi přispěješ na opravu?!

prdola
hodnocení

0x

Přesně kvůli tomuhle jsem raději prodával do Áček. Dostal jsem asi o 20K míń, než by se mi líbilo, ale peníze jsem dostal hned a už jsem od nich neslyšel.

buss
hodnocení

0x

Pane, mít rozum průměrného člověka, tak takto nepostupujete! Kupní smlouva zpracovaná kupcem? Znáte to o blbosti ... Poslední instancí je soud, a jaké budete mít důkazy, argumenty pro svá tvrzení? Jaký tr. čin oznámí na policii? Buď to necháte tak, nebo auto vezmete zpět a budete se hádat o prachy, že jsou tam poškození, která v době převzetí nebyla. A registrace nic...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]