Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žhavení Fabia 1,9 SDI

Od: tim7777 odpovědí: 8 změna:

Zdar,

před chvílí sem chtěl vyjet na cestu a v autě mi začla problikávat nejdřív kontrolka zavřených dveří. Zastavil sem zkontroloval dveře a všechny zavřený. Tak sem chtěl jet dál a začla problikávat kontrolka žhavení. Zadní světla a brzdy svítí.

Jde o Fabii 1,9 SDI r.v. 2001

Máte někdo zkušenosti?

Dík za odpovědi. Jen podotýkám že autům vůbec nerozumím :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

parek*
hodnocení

0x

mel jsem stejný problém s oktávkou 1.9 TDI, zajel jsem do servisu a za 10 minut hotový. vymenili jen snímač brzd a bylo po problému.

tim7777
hodnocení

To jsem se taky dočetl ale prý kdyby to byl ten snímač tak nefungujou světla při brždění a mě fungují normálně

fik

Ty jo a můžu se zeptat jak kontrolka žhavení souvisí s nějakým snímačem brzd?. To to mají vyřešený takhle debilně? při poruše snímače brzd by teda měla svítit kontrolka brzd a ne žhavení

tim7777
hodnocení

To nevím ale kolega z práce to taky řešil a byl to ten snímač ale jemu nesvítily ty brzdový světla :)

fik

Jak koukám tak ta elektronika je někdy tak složitá že svítí co to zrovna napadne. Tak zkusit ten snímač vyměnit,pokud to tím nebude tak pátrat dál

Muze to znamenat asi 7 chyb , kdyz zhavebi blika. Muze to byt klidne i ten spinac. Miva dva okruhy. Jeden pro svetla a druhy pro rj. Napichnout a uvidi se
tycoon*

To není o tom, co "ji napadne". To je o tom, jak to Škodovka naprogramovala. U zážehových motorů chyba spínače brzdových světel spouští kontrolku EPC. Diesely kontrolku EPC nemají, tak to naoprogramovali tak, že to spouští kontrolku žhavení.

tycoon*
hodnocení

0x

Základní postup je vzít diagnostiku a přečíst konkrétní chybu z paměti závad.

Může to být i ten spínač brzdových světel, zkus zkontrolovat ty brzdové světla ještě několikrát, ten spínač se většinou nepokazí ze dne na den, ale má "přechodové období".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]