Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidencni kontrola

Od: brufen84* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je nutné dělat evidenční kontrolu na mé jméno, když předchozí majitel dělal technickou před čtyřmi dny, nebo bude stačit tato technická? Dále když prodávám vozidlo, zda musí mít platnou tecnickou, nebo ho můžu prodat- tím myslím, že to nový majitel na sebe přihlásí i bez technické? Děkuji moc za vaše odpovědi. Prosím odpovídejte, jen když jste si 100% jistí správnou odpovědí.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Auto můžete prodat bez platné TK a ME, je nutné na tuto věc upozornit nového majitele. Ten na STK a ME musí dojet na plaťáku. Co se týče evidenční kontroly, tak v případě, koupě auta je nutné tuto udělat, alespoň u nás na tom magistrát trvá, předpokládám, že to bude všude.

doplněno 30.08.15 12:54:

Asi jsem se špatně vyjádřil. ju to napsal myslím pochopitelně.

doplněno 30.08.15 12:56:

Pokud to byla narážka na ten plaťák, tak to je z důvodu, jelikož bez platné TK a ME nesmí vozidlo jet po vlastní ose po pozemních komunikacích. Řidiči hrozí tučná pokuta a zákaz řízení a provozovateli vozidla pokuta ještě tučnější.

doplněno 30.08.15 14:54:

Oba jsme Vám napsali, že TK a ME na to nemají vliv, takže odpověď mi přijde jasná. Ideální pro Vás bude v pondělí zvednout telefon a zavolat si na Váš registr vozidel, budete tak mít 100% ověřenou informaci přímo od zdroje.

brufen84*
hodnocení

Takže na magistrátě to vozidlo nepřehlásím na něj, pokud nebude platná STK?

brufen84*
hodnocení

Plaťák a pojízdnost vozu vůbec neřeším, jde mi o to, jestli když udělám evidenční kontrolu, jestli úřednice přepíše vozidlo bez platné STK na nového majitele? Na to jste ani jeden neodpověděl. Díky

Brufene-máte odp.Ju vyčerpávající odpověď!

NE NEMUSÍ být platná technická ale MUSÍ být platná EvK (max10 dnů!) najméno kupujícího.Na toto nemusíte nokam volat nikde se ptát a pokud ano-znalý odpoví stejně!

Jinak,můj osobnínázor-budu-li kupovat auto co má techickou do roku=při koupi nedělám Evk,ale celou technickou,projde-li bez problémů,koupím adokončím přepis,ne-li,stálo mne to pár korun ale oželím je nežli koupit šrot co neprojde TK !A další nespolehnul bych se ,že kupec(prodával-li bych auto) na základu mé ověřené PM auto převede,ale donutil bych jej udělat změnu v den prodeje společně!

ju*
hodnocení

0x

1/ Podmínkou / jednou z podmínek/ přepisu je provedení evidenční kontroly, musí být provedena na jméno nového majitele! má omezenou platnost, /už si nepamatuji - vypustil jsem to / a jde se na úřad provest přepis.

2/ při prodeji vozidla nemusí být platná technická, ale musí být provedena evidenční jak napsáno výše, vozidlo lze přivézt na vozíku / odtahovce / k ev. kontrole.

mzxy*
hodnocení

0x
1. Evidencni kontrola je zvlastnim druhem technicke prohlidky, jeji obsah je definovan v priloze cislo 7 k vyhlasce 302 o technickych prohlidkach
2.paragraf 12 teto vyhlasky upravuje obsah a formu protokolu z technicke prohlidky, jeden z bodu doslovne uvadi, ze protokol obsahuje udaje o provozovateli
3. Jde o provadeci vyhlasku k zakonu 56, kterry definuje provozovatele registrovsneho vozidla jako osobu, ktera je jako provozovatel uvedena v TP
4. Proto nemuze byt protokol z technicke prohlidky nebo evidencni kontroly vystsven na jmeno noveho vlsstnika, ale vzdy na jjmeno toho, kdo je k autu jako vlastnik -provozovatel registrovan
5. Na zaklade jskrhodi pokynu ministerstva dopravx ns STK pri evidenckach slouzicich k prevodum vozidel uvsdeji inicisly noveho majitele do poznamky
6. Muj osobni nazor, vychazejici z platne pravni upravy je ten, ze pokus stihnete podat zadost o zapis zmeny vlastnika do 14 dnu od vystaveni protokolu z pravidelne technicke prohlidky, tak tento protokol je pouzitelny jsko protokol z
evidencni kontroky podle zakona, protoze technicka prohlidka provedena v plnem rozsahu VZDY obsahuje i evidencni konrtolu.
doplněno 30.08.15 15:35: Protokol z evidencni kontroly nesmi byt starsi 14 dnu, jinak jej nelze pouzit k zapisu zmeny vlastnika
pokud puvodni majitel nevedel ze bude suto prodavat, logicky nerekl na stk ze maji do poznamky uvest inicialy noveho majitele, ale protoze to zakon neupravuje, neni to vada, branici pouziti tohoto protokolu k evidencnimu ukonu. Pokud jde o postup a praxi nejakeho magistratu, jedinym voditkem musi byt ZAKON.
prani urednika nebo dopis ministerstva dopravy neni zakonem, proto nevidim zadny duvod k tomu, aby jste nemohl tento protokol pouzit.
zaverem, pri evidencni kontrole se kontroluje VOZIDLO. Nekontroluje se Jan Novak.
repkin*

Hrozně se to čte, každopádně pokud někdo kupuje auto,tak musí být evidenční kontrola psaná na kupujícího, jinak mu to nepřehlásí na úřadě.

mzxy*

Repkine, Ty neumíš číst? Napsal jsem ti tam i konkrétné paragrafy...tak proč sem píšeš pí´xxxny bez jakékoliv znalosti zákona?

předchozí příspěvek jsem psal v bazenu z tabletu, proto tolik překlepů

Nikdo nemá právo nutit občana platit další 3 stovky za další evidenčku, když již jednu má a protokol je platný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]