Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám favorita 1988 a mám pevné a pružné kontakty ve dveřích kufru. Mám i motorek zadního stěrače.Vím že ty kontakty jdou předělat tak jak to měl favorit 1992 a výš. Nevíte někdo jak na to.
Děkuji. Jak podepřít ten panel zadního plata? Stává se mi že nejde osvětlení SPZ nebo doběh stěrače a když přitlačím dveře je vše OK.
Taky jsem měl ten problém a vyřešil jsem ho vycvaknutím a podlepením cca 3mm plastem pouze těch spodníh kontaktů.Něco je i tady favoritklub.cz/...
Taky jsem nad tím špekuloval a nakonec jsem tam pérové kontakty nechal pro větší spolehlivost. Dráty se i u Felin po čase lámou a jsou zdrojem problémů + praskají po roce průchodky dveří.
Někde jsem ti to psal a kreslil. Na šev, rám skeletu se nasadí kus plíšku o tloušťce 1mm s oceli a v principu podpírá ten plastový panel u kontaktů a je schován částečně pod těsnící gumou.
Na obr to červené je ten podpírací držák, aby se plast nepropadal dovnitř a dveře tak neztráceli kontakt.
Na vrakáči seženeš. Má to každý Favorit od roku výroby 91-92 (pak se přešlo na nový způsob).
Kabely FLRY se lámou velmi snadno. Když se namáhají v zimě v mrazu a pak v létě. Po nalomení izolace pak uhnije měděný vodič a je to.
Sežeň mi průchodku, co vydrží víc jak 2 roky. Mám nakoupené rubeny a stejně dlouho nevydrží. Feldy je skoro namáhají nejvíc, protože díky pístům více otvírak kufrové dveře a ty harmoniky více natahují a pak to praská. Postupně. Ty průchodky už jsou všude jen skladové zásoby z dřívějška a není jisté, jak dlouho vydrží. Guma se má skladovat v uzavřeném sáčku a nejlépe zavakuovaném, jinak pozvolna steří a to i když je kupuji a prohlédnu, tak stejně odejdou.
Ty kontakty neměla jen škodovka... Vymysleli to i ve Fiatu. A BMW mělo taky hydronáklápění světel.
Všechno procházelo vývojem a nepočítala se životnost 20 let.
Já bych řekl, který pako udělalo nepozinkovanou kastli. V té době skoro každý!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.