Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Opel Vectra B 1,6 16v, r. v. 1997, a když motor vytočím do vyšších otáček (cca. kolem 4000, např. při předjíždění), tak když pak sešlápnu spojku, tak otáčky rychle padají a pokud nestihnu včas zařadit, tak motor chcípne (čož při stovkové rychlosti není nic příjemného, proto radši nepředjíždím nějak moc). Pokud zařadit stihnu, tak auto dost škubne. To samé to dělá i na volnoběh (např. při měření emisí). Chtěl bych se jenom zeptat, čím to může být...s autem tak i tak pojedu do servisu, tak to nechám rovnou spravit, jenom mě zajímá, čím to je.
Díky
Zdravím, něco kolem škrtící klapky-potenciometr udávající polohu+ krokový motorekm, tam může být problém. Po startu mají otáčky trochu vylítnout i bez plynu a pak pomalu klesat na cca 800-900 ot/min. Po zahřátí by neměl být problém se na rovině v prázdném autě rozjet bez plynu na jedničku, jen pomoci spojky a bez cukání (ve studeném to cukat bude). Pokud je to problém, motor dostal asi zabrat a chtělo by to jej více prohlédnout.
Co se týče akcí při předjíždění, tak normální vyježděný řidič by to měl zvládnout. Přiblížení k překážce, případné podřazení (pokud chybí výkonová rezerva), plný plyn a případně ještě v protisměru tam dát kvalt vyšší a rychle zpátky. Ono s takovým autem předjíždět na pětku snad ani nejde, ve městě pro předjetí 2 mimo město 3 a 4 (otáčky nenechat spadnout pod cca 3000-roztáhnout třeba na 5000 ot/min). Číselné údaje jsou pouze přibližné a vycházejí ze srovnatelného vozu, kde na 2 při 30 km/h to točí 2000 a v 50 km/h na 3 to točí 2000, takže rezerva k 5000 tam je, ale pouze za tepla ,
Teorii o předjíždění jsem ale nepotřeboval...uváděl jsem jenom příklad, když při předjíždění podřadím a jedu tedy při vyšších otáčkách, tak když pak sešlápnu spojku a chcu dat pětku, tak pokud tu pětku nestihnu rychle zařadit, tak motor chcípne.
je tam na klapce krokový motorek ten se vyndá vyčistí,pokud neni funkční mění se,další co dělá problém je egr ventil doporučuju vyndat vyčistit rozhejbat a zaslepit
já to auto měl a proto ti doporučuju hlídej si interval výměny rozvodů a to i s vodní pumpou ti co ví doporučujou interval 60000km -mě se to potkalo v 55000km
p.s. už mi to auto nesmí domů bylo to nejdraší auto mého života ale na to časem přijdeš sám
Kdysi jsem řešil stejný problém a bylo to vadnou váhou vzduchu, ovšem stejné příznaky by měl i vadný volnoběžný ventil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.