Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nezkoušel někdo spojit výstupy dvou / tří menších kompresorů za účelem zajištění dostatečného objemu dodávaného vzduchu? Myslím tím hobby hračky typu Einhell BT AC 400/50, Einhell BT-AC 230/24 atp.
Mám už něco jako je ten menší ale chci si začít hrát s více nenažraným pneunářádím jako je pískovačka atp., na jeden velký kompresor nejsou peníze a hlavně by byl pro hobby účely zbytečný ( jel by na plnou zátěž párkrát do roka ) po zbytek roku jej potřebuji na drobnosti které zvládne ta malá žabka ( ofukování, dofukování, utahovák atp. )
Napadlo mě spojit více kompresorů dohromady ale nevím jak fungují jejich regulátory ( ještě jsem to neměl rozebrané ) , určitě nebudou tlakovat stejně rychle tak na výstup jednoho půjde vetší tlak z druhého atp. ( nebo jiná logická chybka kterou jsem opomenul, je to jen momentální nápad ) Díky
Napřed si ujasni co za nářadí chceš používat.
Každé nářadí má nějaké požadavky na tlak a množství (zásobu!) vzduchu.
Kompresorů můžeš spojit kolik chceš.
Já bych ale spíš uvažoval o pořízení velkého zásobníku vzduchu a k tomu zásobníku přes jednosměrné ventily připojil jednotlivé kompresory.
Když si představím, že připojím pískovačku na kompresor se zásobníkem na 50litrů, tak během 15sekund poklesne tlak natolik, že pískování už nebude fungovat. Když budeš mít velký zásobník vzduchu, tak si napřed počkáš, než ho kompresory natlakují. Pak budeš moct třeba několik minut pískovat a pak zase musíš pískování přerušit a počkat až kompresory doplní zásobu vzduchu. A takto pořád dokola.
Je ale klidně možné, že takovým používáním ty hobby kompresory zlikviduješ.
Tak nejak, jak pise predrecnik. Podle spotreby piskovacky si zkus navrhnout, jak velky vzdusnik budes potrebovat. Treba odsud .
Vzdusnik si pak muzes udelat i sam, kdyz sezenes a pospopjujes nekolik funkcnich vyrazenych nadrzi na LPG. Treba ti ti pak bude stacit pouze 1 kompresorek.
Díky moc za reakce, jako pravděpodobně nejnáročnější zařízení které mě v mém případě napadá vidím tu pískovačku Já mám vyhlédnutou tuto hračku Tlakový tryskač O/... z unimaxu kde ji mají tento týden za lepší cenu. Určitě to bude chtít skloubit oboje ( vzdušník i dodávaný objem vzduchu ) , při velkém vzdušníku by se mi kompresůrek utavil než by jej natlačil a pokud by to nebyla mega nádrž tak by byl tlak stejně za chvíli pryč Právě protože já mám v plánu jednou za čas opískovat nějaké železo na pár blbinek co budu vyrábět, nebo co mi příjde pod ruku, nemá u mě smysl pořizovat kompresor za 25tis+ aby se 99% roku flákal
S těmi LPG nádržemi to je dobrý typ, nepovolili na nich tlakové zkoušky tak je stejně musí po 10ti letech vyhodit do šrotu, asi by šly sehnat za cenu železa. Pokud má se spojováním kompresorů někdo další nějaké zkušeností prosím sem s tím. Díky
Jen me napadlo. Za 1/2 ceny tech 3 malych kompresoru si muzes poskladat kompresor, ktery ti utahne vse. Pravda, je to bastleni a spousta lidi to nema rada. sehnat dobry kompresor z tatry, pres psojku motor a par serepeticeka jedes jedna radost.
Nebo se podivat po inzeratech po starsim orliku.
no koukám po tom samo taky, ale upřímně tomu co je za rozumnou cenu mohu i ve svém poměrně vysokém věku vykat , pokud to má na sobě něco jako orlík tak je cena úplně mimo možnosti nebo to je nefunkční ( a jsem skeptický k tomu že 40let starý kompresor který běhal bůh ví kde a bůh ví jak nebude chtít nějakou menší repasi která by se cenově mohla dostat na úroveň nové dvouválcové číny se 4 roky záruky. V tomhle těžko říct. Celkem mě překvapuje ta moje malá čínská jednopísotvá mrcha protože ještě nechcípla a to dostává občas pěkné kapky a když dostanu někdy nějaký hovězí nápad tak jede někdy několik hodin v kuse
A ještě jsem zapoměl na jednu věc.
Dal bych tam jeden tlakový spínač na tu velkou nádobu a ten by spínal všechny kompresory. Tlakové spínače u kompresorů bych nastavil buď na vyšší tlak než je na velké nádobě a nebo úplně vyblokoval.
Pak ještě záleží na tvých rozvodech elektriky, jestli ti to utáhne současné zapnutí tří kompresorů a nebo bys musel udělat zpožděné zapínání kompresorů přes časové spínače (aby se ráz do sítě rozložil na několik menších).
Kdybys nechal kompresory i s tlakovými spínači, tak bys je musel mít nastavené na naprosto stejné hodnoty, aby spínaly v jednom okamžiku. Jinak by začal dočerpávat jeden kompresor a u ostatních kompresorů by nedošlo k poklesu tlaku a tlakový spínač by vůbec menusel sepnout.
díky, s tou elektrikou to je pravda, pokud by to sepnulo naráz tak by mohl proudový náraz zlobit, můj názor stran koordinace tlaků je zvlášť u pískování ten, že jakmile to zmáčku půjde veškerý tlak dolů takže všichni zúčastnění by měli plné písty práce tam nějaký vzduch vůbec nahnat natož aby se některý z nich flákal ale jinak tohle je samozřejmě pravda a na doladění
Praralelně můžete spojit třeba 5 kompresorů. Ve výstupu každého kompresoru jsou ventily, takže jeden neovlivní druhý. Pro pískování potřebujete asi o 50 % více L vzduchu, než je spotřeba. Pískovačka má až 700 L vzduchu za minutu, takže na kompresorek zapoměňte. Vzdušník by měl mít minimálně polovinu objemu této spotřeby.
To je pak ale cena trochu jinde.
Podobně jsme to řešili v práci. Dva kompresory, každý jiný byly napíchnuté na vzdušník. Větší kompresor byl na hraně výtlačného objemu a ten druhý mu pomáhal. Šlo to ale kravál byl fakt velký. Nakonec jsme koupili šroubový kompresor 1200 L/ min, sami si udělali centrální rozvod tlakového vzduchu a ten starší kompresor je opět paralelně napíchnutý na vzdušníku, kdyby bylo potřeba více objemu. To by pak bylo 1800 L/min a pořád to není na slušné opískování, jen na takové malé domácí.
Take jsem se s tím pral, není dulezity vzdusník, velka zbijecka, taky jede bez vzdusniku.Dulezite je kolik komresor davá vzduchu za minutu. Ja jsem si spocital, ze na piskovani v domacich podminkach 250-300Lmin musim mit komresor o vykonu 3KW coz je 4,1HP. Protoze v rodine mame nekolik mensich kompresoru, tak jsem je propojil paralelne a udelal kuli proudovemu rázu kiosek z 380V na 3 x 220V. Dalsi problem nastal v casovani kompresoru. ty levné maji pouze membranu, ktera po nafoukani na urcity tlak spoji dratky a kompresor vypne. Kazdý spiná a vypina jinak, tak jsem tam jeste pridal casovaci rele. Kompresory spusti skoro najednou se spozdenim asi 2-3s, ale ten rachot je brutalni, takze opravdu jen nouzovka. Je lepsi koupit jeden poradny kompresor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.