Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka špatně dobíjí

Od: endy007 odpovědí: 4 změna:

Zdravím,
včerajsem na mojí Yuki 125 sport měřil dobíjení. Baterka bez motoru má napětí OK jak nastartuju bez světel tak baterka dobíjí max na nějakých 14 V což se mi zdá taky OK, ale jakmile zapnu světla tak do baterky jde málo proudu, jde tam jen kolem 12,5 V. Vím že světla mají nějaký odběr, ale nevím, jestli je to normální že se svatlama to dává tak málo. žárovky jsou podle Wattáže taky OK, nemám nikde silnější než má být. Tak co myslíte, je to v pořáku, nebo je někde chyba?

díky..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A co ve vyšších otáčkách? Ono to na volnoběh moc dobíjet nebude nikdy. Pokud se s otáčkami napětí zvedne a nemáš problém se startovním (že by byla každou chvíli baterka vybita), asi to tak bude OK.

hodnocení

0x
Pokud je akumulátor nabitý, nepředstavuje pro alternátor nějakou velkou zátěž. Naměříš napětí těch 14 V.
Když zapneš světla, zatížíš zdroj a napětí na aku poklesne. Ohmův zákon, úbytek napětí na odporu.
Proto " se svatlama to dává tak málo..je to v pořáku,"
doplněno 27.08.15 08:42: Když alternátor zatížíš spotřebičem, (světla, topení, cokoliv) napětí klesne, i kdyby ses na hlavu postavil. Na volnoběh i při vyšších otáčkách.
U motorky, auta, kdekoliv.
Nemudruj, je to v pořádku.

fik
hodnocení

0x

Jak píší ostatní,změř kolik dává na zvýšené otáčky. Já to mám změřený na autě ale ono to bude hodně podobný,napětí na svorkách baterie když nebylo nic zapnuté při 2000ot je 14,1,když zapnu všechny spotřebiče co jdou na plný výkon tak při stejných otáčkách je napětí jen 13,6,na volnoběh je to ještě komplikovanější,bez zátěže to taky ukazuje těch 14,1ale jakmile se na volnoběh zapnou všechny spotřebiče tak to klesne až někam na 12,3,už od 1300 otáček to začne stoupat postupně na těch 13,6

Na volnoběžný otáčky zkrátka ten alternátor nemá takový výkon aby to dávalo vyšší napětí,a ani regulátor s tím moc nezmůže

endy007
hodnocení

Ono právě na volnoběh to moc nedává to cápu, ale já vytočím třeba až na 8 tis. se světlama tak se na Multimetru pohybujou akorát setiny občas desetiny, prostě to skoro nedává, tak nevím jestli je to oka, nebo jestli už je třeba mrtvej regulátor nebo tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]