Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje světlo u brzd

Od: catty odpovědí: 9 změna:

Můžu se tady poradit s někym , kdo tomu rozumí? Nefunguje mi světlo u brzdy, takže to je risk jezdit. Zkoušela jsem vyměnit pojistku, zdála se mi nějaká očouzená, ale bohužel pojistkou to neni, stále to nefunguje :( nevím si rady čím by to mohlo být. V pondělí pojedu do servisu ,ale jestli tu neni někdo poradí , čím by to mohlo tak být.Mám kiu ceeda 2008

Díky všem za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První věc u brzdového světla je spínací čidlo pod pedálem - když si lehnete pod volant, pod brzdou (resp. nad) je čidlo, které je stále sepnuto, když brzdíte, čidlo se uvolní - vypne - a světlo se rozsvítí. Někdy se zasekne, někdy se přepálí...

zkuste nejdříve zkontrolovat toto - výměna čidla do 100,-

doplněno 22.08.15 20:41:

njn, pardon - čidlo nebo spínač... u laika je to jedno :) - jsem v práci a zrovna jsem něco řešil... takže se omlouvám za termín a děkuji za opravu *palec*

doplněno 22.08.15 21:11:

ten čudlík vypadá takto - autodily-pema.cz/...

Ten kolíček se má vysouvat, když na tom není pedál. Jestli se vysouvá, můžete zkusit vytáhnout a nasadit káblík (nelze přehodit, nebojte se) - ale problém může být samozřejmě i v té zaoxidované žárovce nebo na cestě od-do... někdy přímo v tom spínači

gumid

čidlo je třeba hall nebo NTC termistor na teplotu.

Rozpínací tlačítko určitě čidlo není. Je to jen tlačítko nebo mikrospínač.

... jinak taky bych to zkusil. U pedálů je jich více, pokud má auto tempomat. Tak hlavně prostřední nebo u automatu levý pedál. Nejlépe propojit po rozpojení konektoru ty dva kontakty třeba kancelářskou svorkou ...

gum

Jen mě to fláklo přes oči, tak jsem možná trochu rejpnul ;)

catty
hodnocení

díky za rady , jdu se juknout na to čidlo, mno já sem opravdu lajk :D

návštěva servisu mě nemine

hodnocení

0x

A co žárovka? Nesvítí jedno světlo nebo obě?

doplněno 23.08.15 15:26:

Čili nevítí ani jedno?

catty
hodnocení

žárovkou to nebude

catty
hodnocení

nesvítí mi ani to světlo nahoře

asd1
24.08.15 16:28

kostra

catty
hodnocení

0x

Tak dneska mi byla světla opravena a bylo to spínačem :) , všem díky za rady a tipy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]