Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání auta

Od: opelka odpovědí: 9 změna:

Zjistila jsem,že mi začalo ve čtvrtek při jízdě auto klepat.Je pravda,že jezdím jen ve městě,takže to nepoznám jinak na delší trasy nejezdím.Myslíte,že jsou to ventily a tím pádem konec s autem.?

Jiné si už asi nekoupím,jezdím s ním na rehabilitaci se zády a tak se ptám,sama si poradit nedovedu..Mohlo by to být tím,že mi opelácký servis dal špatný ojel při vyměňování a dokonce se mi k tomu i přiznal,ale jako reklamaci mi neuznal?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

2x

V dřívější době, u analogových vozidel to byl jenom velký předstih zapalování (oprava na deset minut včetně cigára). Zkuste jiný servis - nemusí být značkový.

hodnocení

2x
Chce to lip popsat zavadu kdy to klepe za jizdy nebo i když stojíte? Co je to za opla motor rok vyroby? To klepani se mění s otáčkama motoru nebo to klepe furt stejně?
opelka
hodnocení

Ano s dojížděním před parkováním se mi to zdá znatelnější,ale vhlučnějším městském provozu to může být zdání.r.v.2000 Děkuji všem

fik
hodnocení

2x

Zkus to líp specifikovat,jaké je to přesně auto a líp kdy a při jakém jízdním režimu to dělá. Špatný olej může způsobit klepání hydroštelů pokud je auto má.

Jinak klepání motoru může být i velmi nebezpečné,každá příručka pro automechaniky píše,duté klepání zhusta doprovázené poklesem tlaku oleje(svítí nebo problikává kontrolka oleje),značí velmi vážné poškození buď klikového nebo ojničního ložiska,při kterém hrozí totální a neopravitelná destrukce motoru..klepání je na volnoběh velmi hlasité,ale postupně se ztrácí v hluku motoru při zvýšení otáček

Ostré klepání značí problém s ventily nebo právě ty hydroštely,závada může být taktéž nebezpečná,může se třeba přidřít ventil a následně dojít až k potkání ventilu s válcem

Takové jakoby mlaskavé klepání značí nadměrnou vůli na klikovém mechanizmu,tahle závada není bezprostředně nebezpečná,ale značí že motor už má svoje nejlepší dávno za sebou

A pozor nemusí klepat jen motor,třeba na felicii častá závada je to že klepe na volnoběh převodovka(vymlácené synchrony na 5 stupni)a neznalý člověk který neví že to není nebezpečná závada by taky panikařil že se mu rozsype motor,rovněž může klepat i příslušenství motoru,alternátor,vodní pumpa,nějaká kladka,nebo třeba i v samotném uložení motoru

Obávám se že to nikdo takhle přes internet nezjistí,najdi nějakého solidního mechanika,ne autorizovaný opel servis kde tě stáhnou z kůže a ten se na to podívá,může to být banalita za pár korun ale stejně tak i konec motoru

opelka
hodnocení

Dnes jsem byla v servisu a automechanik říkal,že to vidí,že je uvolněno spojení mezi součástí motoru (přesné znění jsem zapomněla) ale,že by to chtělo rozebrání celého motoru a na to tam nejsou zařízeni,prý se mám obrátit na víc vybavený servis. Pak mi nabídl výměnu oleje,myslíte,že to má cenu?

Zítra má jet pouhých 20 km tam zpět,tak se ptám,jestli s tím mám vůbec vyjet.

Popsal jste to velmi dětailně a vidím to tak,že to klepe při nastartování a nízkých otáčkách,takže s tím nemám jezdit?

fik

Jestli tou uvolněnou součástí myslel setrvačník tak bych nikam nejezdil. A pokud je to ono nemusí se rozdělávat motor,oddělí se převodovka a přitáhne se.

Výměnu oleje udělat až po opravě

opela
hodnocení

Přesně tak,jak mi radíme myslím i já,

kdyby to byla jak výše uvedeno velká oprava,tak bych to asi prodala někomu, kdo si to opraví.

hodnocení

0x

Ak sa ponukli vymeniť olej tak si ho dajte vymeniť a popritom nech vám spravia diagnostiku motora.Kédže nepíšete o aký typ auta sa jedná.tak pri benzínovom môže byť vadný snímač klepania motora a tým aj nepresné nastavovanie predzápalu a tým dochádza ku klepaniu motora,aj to je jedná možná závada.

opelka
hodnocení

Právě,že ne, tento pan automechanik zřejmě nemá moc práce,jak bylo vidno jen jedno auto parkovalo a příčinu klepání neumí odstranit,tak chce asponˇvyměnit olej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]