Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převozní značky

Od: honzas1® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, neví náhodou někdo jak to funguje, když si chci koupit auto z jiného kraje, které má němecné papíry...? dojedu tam, idealně zajet s prodejcem na stk a udělat dovozovku... zajímá mě, jak získat převozní značky, jde-li o prodece-soukromou osobu a ne bazar...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

0x

Převozky ti dá prodávající .( zelená , dopíšeš jméno a datum ) ,

pokud je nemá tak at je sežene ,

Pochybuji že s tebou bude chtít dělat STKčko .

doplněno 18.08.15 20:42:

Co je dovozovka?

Převozní zelenou kartu dostáváš na 7 dnů jen k převozu , de fakto je k převozu od kupce domů a na STK ,

S autem a německýma papírama jedeš na STK kde ti dají s STKčkem papíry k přihlášení na MM .

hodnocení

já si taky myslím že z toho nebude nadšený, ale zase bych byl nasraný, kdyby mě pak na dovozovce vylili a to se mi riskovat nechce.. tak uvidíme, jak se k tomu postaví.

repkin*
hodnocení

0x
Prevozky dostava autobazar nebo distributori aut. Obycejnemu cloveku je nedaji. Pokud s tebou zajede na evidencku je to jeho dobra vule. Tusim,ze jsem sebou mel nemecky TP se zapisem o nejakem vraceni spz v nemecku.Pojistku udelas zatim na vinko,ale i tak bez rz na silnici nesmis.Muzes prijit o ridicak.
doplněno 19.08.15 07:37: Me na uradu rekly,ze je dostavaji akorat autobazary a osvc podnikajici v dovozu aut a ze jako obycejny smrtelnik na ni nemam narok.

mzxy*
hodnocení

0x

převozní značky k vozidlu registrovanému v SRN vydává nemecké zulasungstelle, akorát je prekupníci s auty nekupují, protože to i s pojištľniín stojív nekdy víc jak 120 éček a oni chtějí vydělat, ne utrácet

převozní značky prodejci v ČR pro jím prodávaná vozidla vydává stát - úřad, je to bezplatné

akorát někteří prodejci nechtějí aby o nich stát věděl, protože prodávají auta, vydělávají ale na rozdíl od jiných občanu neplatí daně, proto nechtějí nikde figurovat, proto ani papírové značky nemají

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]