Nejste přihlášen/a.
Čau, zeptám se, chci zrušit povinné ručení na motorku a na internetu jsem se dočetl, že musím odhlásit vozidlo i z registru vozidel když nebudu plati pojištění. Je to tak? Když ho odhlásím ze značek, můžu ho potom zase bezproblémů přihlásit kdykoliv? Díky
platí i pro motorky
doplněno 18.08.15 15:33:pardon - jsem to blbě pochopil...
nové uložení do depozitu by mělo být bez potíží, jen nesmíte propásnout TK
doplněno 18.08.15 15:40:Tak depozit stále funguje, na podmínky se zeptejte přímo ve vašem MU - ale obecně se dají SPZ na úřad, zapíšete do TP, se kterým půjdete zrušit pojištění. Při zprovoznění uděláte pojistku a půjdete vyzvednout SPZ.
Pokud byste přišel po termínu, kdy vám propadla TK, nedají vám značky...
Snad jsem to pochopil správně - někdo mne tu jistě dokáže upřesnit či napravit...
doplněno 18.08.15 16:45:nebudete - už se ČKP na pokuty vykašlalo... ale když pojedete bez pojištění nebo dokonce způsobíte nehodu, budete mít na celý život vystaráno
Lalale-Jmlc Ti píše jasně-dáš RZ do depozitu,odhlásíš PR,Ale na vyzvednutí musíš mít paltnou technickou,pokud prošvihneš termín STK-nevydají RZ dokud nebude čerstvá!
Ještě doplnění-dotaz,neexistuje ještě pro mopto jen sezonní pojištění?Jeden čas bylo,uzavřela se smlouva kde se platilo jen od počátku dubna do konce září,značky nemuseli do depozitu,ale mimo se nesmělo jezdit!
ještě by mne zajímala kubatura - jestli pojištění stojí 590,- a poplatky za depozit jsou 200,-- vyplatí se to? Vč. cesty a času na úřadě...
doplněno 18.08.15 19:56:srovnávačů je mraky
Existuje POV na dobu určitou. Z pravidal se dělá roční s automatickou prolongací, ale lze pojistit třeba jen na měsíc, půl roku, atd.
No asi to nechám být, ale přejdu k jiné pojišťovně. Česká chce za 125cc 1020Kč ročně. Která pojištovna je levnější?
Bez pojištění bych do auta ani na motrku nesed, jasná věc.
Cenu si porovnej sám. Na netu platí, že můžeš mít 15% slevu a pokud nekývneš na první nabídku, můžeš tam zavolat, že jsi někde viděl něco levnějšího, zda ti nevyjdou vstříc, stejnou psychologii můžeš pak zkusit na pobočce a vybrat si to co ti vyjde levněji, se stejnou kvalitou.
Já osobně na kvalitu u povinného ručení moc nekoukám. Je mi jedno, zda pojišťovna platí, nebo neplatí a dělá průtahy. Pokud se něco semele a do někoho ťuknu, tak je to starost poškozeného. Já s pojišťovnou komunikuju pouze tak, že jim nahlásím pojistnou událost a o zbytek se nestarám. To ať si vyřeší poškožený.
Moje zákonná povinnost je tím splněná. Ušetřené peníze pak jde hodit do kvalitnějšího havarijního pojištění, pokud by jsi měl nový stroj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.