Nejste přihlášen/a.
Dobrý den po zaslepení EGR ventilu se sem tam rozsvítí kontrolka motoru s nápisem emise do dílny. Jedná se o vůz VW Golf 4 TDI PD 2003. Jedná se o to, že příští týden mě čeká STK a zda mě za to můžou vyhodit když by svítila nebo si toho nevšimnou? Děkuji
Na emisích projde, měřením to nezjistí. Tedy pokud tam není jiný problém, než jen zaslepení EGRu.
zdar, dost by záleželo na tom u koho to ďeláš .. když narazíš na nějakýho "hajzlíka" tak by s tím mohli bejt problémi, ale pokud jde jen o tu kontrolku tak jestli je to někdo normální tak by to mnělo být OK
pro jistotu tu kontrolku múžeš zkusit odpojit ale pokud je to nějakej velkej hnidopich tak by si moch všimnout i toho
Správně by Vás měli vyhodit jak z měření emisí, tak z STK (tam byste vlastně ani nemel jít, dokud nemáte v pořádku emise).
Jaká bud praxe, těžko říct, měření emisí je v posledních letech většinou šaškárna, do auta často ani nesednou. Na STK do auta určitě sednou a svítící kontrolku uvidí, ale zase se na tenhle typ závad se moc nezaměřujou.
pokud vým tak zaslepení EGR se při měření nepozná, a v otázce se mluví o STK a ne o emisním měření ( to že bez emisi ho tam nepusťej je už ňeco jinyho :D ), ale třeba mu emise uďelá ňejake známej a k STK by se dostal i se závadou
Nejde o měření. To samozřejmě nic nepozná, protože oxidy dusíku se vůbec neměří. Ještě před měřením by ale měli diagnostikou zkontrolovat paměť závad a readiness kód. Pokud tam objeví chybu EGR ventilu, tak by auto ani neměli měřit.
o tom jsem nikdy neslyšel a nikdy jsem to ani nezažil, ale asi bude dost záležet kdo vám to ďelá ... možná by bylo dobré se předem poptat kde jsou jak pečlivý
někdy když narazíte na ňekoho "normálního" a vezmete sebou flašku tak do auta nesednou ani při STK .. jednou jsme motorku přivezli na vleku a aniž by ji vúbec sundali tak prošla na výbornou
Dotaz k ničemu, zde přece nikdo neví, jak pozorný je technik dané STK! 3x jsem prošel s nesvítícím airbagem, pak se našel poctivec... musí to svítit, přestat. Lhůta 30 dní, jeden servis nevěděl co tím, ale prachy si vzal, pak jsem našel autoelektrikáře, který dostal úkol. že mě nezajímí jak to udělá,ale kontrolka má být funkčí, byla. Ale za hiců opět vyskočila, nyní v pořídku.
Na STK to nedělají.
Ale na měření emisí by to dělat měli - právě kvůli tomu vznikl standardizovaný protokol EOBD (European On board Diagnostics), tzn. jeden typ konektoru a univerzální soffware pro emisní systémy auta (standardizace neplatí pro to, co nesouvisí s emisemi, tzn. diagnostika klimatizace nebo ABS nemusí být standardizována). EOBD musí jej mít všechna auta prodávaná v EU se zážehovým motorem od roku 2001 a se vznětovým motorem od roku 2004. Já osobně jsem při měření emisí nikdy nezažil, že by to dělali. V protokolu ovšem vždy uvedli, že diagnostika byla provedena.
Do budoucna to mělo fungovat tak, že byste přijel na stanici měření emisí, tam by auto připojili na diagnostiku a pokud by bylo vše OK, tak byste emisemi prošel, pokud by nebylo vše OK, tak byste neprošel. Žádné pesudoměření nepřesnými přístroji by nebylo potřeba. Ale pochybuju, že to někdy zavedou.
Záleží jak kde,správně by měli přečíst paměť závad a tam by se jim to mělo ukázat,tuším že se dělá i něco co tu jednotku oklame jako že je ten ventil v pořádku a pak to žádnou chybu neháže a v paměti nic není
Samotnýho mě zajímalo co je pravdy na tom že se to měření tolik obe*cává,tak jsem u svojí feldy před měřením odpojil lambda sondu. A samozřejmě,diagnostika bez závad,emise na výbornou s velkou rezervou..oni to tak dělaj protože by neměli kšefty,pokud by auto neprošlo emisema,tak nejde ani na kontrolu a budou jim utíkat zisky. U nás už to na kontrole kontrolují celkem pečlivě,to už jim je jedno protože to už je zaplacený a třeba by mohli mít ještě zisk z opakovaný technický,ale ty emise odrbávaj solidně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.