Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v depozitu

Od: svicka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,mám auto v depozitu od roku 2000 a na dobu neurčitou.Mám dotaz zda musím na úřad něco prodlužovat.Prý je nový nařízení,že bez vaování auta v depozitu ruší.Můžete mi poradit? Díky svicka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Do konce roku musíte na registru vozidel oznámit co s ním je. Jinak bude z registru vymazán bez možnosti jej znovu přihlásit.

hodnocení

0x

Je to vcelku v pohodě - zajdete na obor dopravy, tam vyplníte jednu A4 - Vaše nacionále, dále adresu, kde se vozidlo nachází a Vaše další záměry s ním.

mzxy*
hodnocení

0x

Zákon z dílny pana Stanjury je nesrozumitelným paskvilem, po jeho podrobném prostudování zjistíte, že zákon zakotvuje pouze tzv. oznamovací povinnost, bohužel tam není ani slovo o tom, jakou formou si tuto povinnost splnit ani žádné další povinnosti pro občana...prot stačí učinot obyčejné podání podle správního řádu...já bych to poslal emailem s elektronickým podpisem, môžete i dopisem

některé úřady vyžadují předložení TP, kam zapisují splnění této povinnosti a vybírají 50,- Kč, jako za zápis změny...

Podle mého názoru nejde o žádnou změnu na základě žádosti vlastníka auta, ale o splnění si povinnosti ze zákona

navíc nikde v zákoně nenajdete povinnost předkládat TP a ani úřadu zákon neukládá povinnost cokoliv do TP zapisovat

Z výše uvedeného je zřejmé, že sice naoko žijeme v právím státě, ale lidová tvořivost a úřadu je bezmezná...

Závěrem...chápu nutnost postupného čistění registru, takže chápu i zavedení oznamovací povinnosti u aut která jsou tam delší dobu, jako přechodné opatření do konce roku 2015 je to ok.

Nechápu však, proč je to uzákoněno i na tzv. vyřazení z provozu, tedy na úkony po 1.1.2015. proč nemôže vlastník auta nahlásit, kde je auto, jaký je účel jeho využití hned - současně s podáním žádosti o vyrazení? Proč stát nutí občany po roce se vracet - úplně nesmyslně - na úřady a něco tam hlásit? není toto buzerace?

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
povinnost nahlásit úřadu, kde se auto v depozitu (dočasně vyřazené vozidlo) nachází a jaký s ním máte záměr musíte do 31.12.2015. Je tam ještě nějaké omezení pro auta takto uložená podle roku uložení, ale to neřešte - lépe to ohlásit vždy (pro jistotu).
Postup
- vezmete doklady k autu (velký TP)
- dojdete na úřad
- vyplníte papír na změnu užívání
- zaplatíte 50,-Kč
- úřad provede zápis do velkého TP o změně
HOTOVO
Konkrétně u mne to proběhlo tak, že jsem vyplnil žádost, zaplatil poplatek a do velkého TP jsem dostal razítko, kde je uvedena adresa, na které se auto nachází a důvod dočasného vyřazení (u mne to je "generální oprava").
Jeden postřeh - uvedl jsem jako uložení auta adresu soukromého pozemku, kterého nejsem majitelem, ale mám ho jenom pronajatý. Nikdo nechtěl vidět ani nájemní smlouvu, ani list vlastnictví a ani souhlas majitele pozemku s umístěním auta. Takže teoreticky je možné nahlásit jakoukoli, třeba i vymyšlenou adresu. Ale nedoporučoval bych to, protože podle zákona mají úředníci možnost kdykoli provést fyzickou kontrolu uložení auta (a jeho ekologické zabezpečení) na dané adrese a nikdy nikdo neví, jestli opravdu nebudou provádět kontroly (třeba i na udání - někdo to budete považovat za vrak a ohlásí to).

mzxy*

tak konkrétní ukázkový příklad porušování základních ústavních principu v praxi, ÚŘAD víc než zákon..-.úřad nahrazuje absenci právní úpravy, uřad stanovuje pravidla bez jakékoliv zákonné opory...to co odborníci na dopravu v PSP zapomenou do zákona dopsat, vyřeší v praxi úrady tak, že si nastavují vlatní pravidla

Navíc v zákoně není uvedeno vôbec nic o "platné adrese", pokud někdo ví o čem píšu, adresa se skládá z názvu obce a minimálně čísla popisného, které jsou uvedeny v pťíslušné státní evidenci, ale podle znění paskvil -zákona lze uvést jakoukoliv neexistující vymyšlenou adresu umístění vozidla, klidne Togo nebo tak oblíbenou Tasmánii...i proto tato povinnost nemá žádný smysl

základní ústavní princip - "veřejnou moc lze realizovat jen na základě zákona a v jeho mezích"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]