Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat Punto, které vzít?

Od: jozo* odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Chci koupit ojetý Fiat Punto rok výroby okolo 2005 a prosím o radu, kterou verzi vzít. Pokud vezmu nejslabší verzi, neudělám chybu? Nejsem žádný závodník, spíš mi jde o to, aby to moc nebumbalo a aby to za pár kaček opravil i vesnický servis. Umí někdo poradit s Punťou? Na co si dát bacha, co se nejčastěji sype a tak...
Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Máme 2006, 1.2, 8V. Má to být nějaký super motor, že i kdyby se pretrhnul řemen, tak je motor v pohodě.
Za celou životnost se měnily jen zadní tlumiče (přední by to už taky chtělo) a 2x výfuk. Jinak jen spotřební věci. Najeto přes 100tis.
Je to fakt dělník. Ale jede faaaakt pomalu, člověk se musí hodně vyklidnit a furt přemýšlet dopředu.
doplněno 15.08.15 20:02: Pravda letos se měnily brzdové hadičky a kotouče.
doplněno 15.08.15 20:03: Spotřeba kolem 6l. Ukáže 5.5 ale realita je 6 a na dálnici 7. Ovšem není to auto na dálnici.

asd1
hodnocení

0x

Punto 2 po FL (velký světla). 1,2 8V je do města v pohodě jak spotřebou tak zrychlením. Je to jeden z nejlepších malých motorů. S rozvodama to je pravda - ventily nedosáhnou na píst a při rupnutí rozvodu se motor nepotká. Jen se nahodí nový řemen a jede se dál. Výborný motor je nafta 1,3 Multijet ale je jich málo a jsou drahé. S ním to jezdí už docel a svižně a žere 4L

Největší moucha je el. servo - odchází snímač natočení volantu. Odchází poměrně často a vesnický servis to nespraví, repas ca 5000,- Kč (tj. něco jak zadní náprava na Pažoutech)

jozo*
hodnocení

Díky za reakce. Že jede pomalu je detail, léta jsem měl Favorit LX1 (40kW), což byla opravdu líná potvora a nijak mě to nestresovalo (ale jinak supr auto). 7 litrů na dálnici mi na malý auto připadá dost, ale dálnici nejezdím a jinde většinou dodržuju 90-tku, čili by to snad mohlo být OK.
Jo, chci verzi po FL s většími světly, sice ta nejnovější verze s kapkovými světlomety se mi hrozně líbí, ale ta je mimo můj rozpočet. Naftu nechci, na mý popojíždění to asi nebude ideál. K čemu je dobrý ten snímač? 5000,-? To je tak drahý díl nebo se kvůli tomu musí rozebrat celý auto? *sok*

asd1

Ta 1,2 8V běžně žere 6, dá se i za 5.Dálnice za 7 vůbec není špatné - např. 1,2 HTP si vezme klidně 10

Snímač natočení volantu je popsaný tady: Poměrně častá závada, řekl bych že během 300 tisíc km to potká čtvrtinu aut.. Stejný problém má Panda. Zlatá hydraulika v Puntu 1...

hifiland.net/...

mp*
hodnocení

0x

Tak my máme grande punto s tímto motorem. Hodně jsem tenkrát váhal (2007), ale nakonec mě přesvědčila předváděcí jízda po Strakonické 140 v klidu, a a Cukrák jsme taky vyjeli. Žádný rychlík, ale pro klidnějšího řidiče to jde. Ty koně nezní dobře, ale vezměte si, jak se to měří. Prostě nejlepší je, se s každým autem (motorem) svézt, a pak se rozhodnout. Vím, že dnes je obecný trend vše označovat, nejlépe štítky AAA+++ (kde pak zjistíte, že rozdíl ve spotřebě elektriky je 15 korun za rok). Stejně nejlepší je vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]