Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Focus ABS

Od: marekluks* odpovědí: 3 změna:

Zdravím nedávno jsem demontoval zadní bubnovou brzdu a nevím za auto má skutečně ABS. Kontrolka ABS funguje, snímač ABS jsem také našel. Co mě ale udivilo je to že na sundaném bubnu není žádný snímací kroužek. Viz foto (to čeveně zakroužkované tam vůbec není)

Ford Focus ABS

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U focusu snímací kroužky jsou přímo integrovány v ložiskách. Proto pozor při výměně - když se ložisko špatně otočí, nebude ABS fungovat.

marekluks*
hodnocení

A mám ještě jeden dotaz. Pokud by bylo ložisko opačně upozornila by mě na to kontrolka ABS? Nebo ta kontroluje jenom řídící jednotku a snímače?

Pokud by bylo ložisko opačně, zůstane kontrolka svítit a ABS nepůjde. Řešil jsem totiž tohle po jednom samozvaném mechanikovi kterému se povedlo to ložisko nalisovat obráceně.

doplněno 02.12.13 19:11:

Ještě doplním nebo se spíš opravím, my máme focuse bez bubnů ( všude kotouče ), teď koukám, že vzadu na bubnech je kroužek který máte na foto.

autola.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]