Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana proti průvanu

Od: slava* odpovědí: 8 změna:

Dobrý de. Máte někdo zkušenosti s ocranou proti průvanu,je to plexi co se dává na okno.( Nevím jak se to správně jmenuje.) J e to funkční? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, jsou to tzv. ofuky, ale zkušenosti s nimi nemám. Pokud je chcete, budou muset mít atest, jako všechno co se na auto přidělává.

Když máte stažená okénka tak dva, tři centimetry, tak nefouká přímo na hlavu. Dávám si je na každé auto.

hodnocení

0x
Co jsem viděl,je možné koupit snad na každý model.Ale zatím žádný mne nezlakal koupi si to!A to z jednoho důvodu.Horní část těchto ofuků je asi tak 5cm a nevím,ale připadne mi to málo.Když jsem si v roce 1997 koupil ibizu (španělskou-bez SÚ fiatu, a ještě i bez VW)takbyla s těmito ofuky-horní vododrovná část byla asi 15 cm a do šikmé části,dole u spodní hrany skla u dveří byla asi 25 cm! Okno jsem mohl,aniž by to bylo vidět ,nechat otevřené až 10 cm a to bez ohledu na počasí.Pravidelně v zimě jsem nechával-nikdy nezamrzlo čelní sklo zevnitř, atd.Já za sebe dávám (i když si myslím že jsou malé!) dávám ofukům *palec*
doplněno 15.08.15 15:57:

Tak Hejkálku a Nickysi-to jste asi jediní!?

osobně ty co jsem měl na ibize-hlučnější bylo jen otevřené okno bez ofuků než otevřené okno s ofuky a daleko hlučnější je šíbr!

milan23*
hodnocení

0x
Při dešti nebo ostřikování skla nic nenateče dovnitř, ideální pro kuřáky co ,,klepou" z okýnka..:)

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Já mám ofuky na starém autě, nebyla v něm funkční klíma, tak jsem si koupila ty ofuky. Bylo to super třeba i v zimě, nebo v dešti, kdy se mlží okno a není možné na něj zapnout klimu, stačilo pootevřit trochu okna, dovnitř nefučelo a rosa ze skla šla rychle dolů.

Funguje to ale jen když okno otevřete těsně po velikost ofuku, ne úplně dokořán :)

V létě jsem k tomu používala otevřený šíbr, protáhlo to horký vzduch rychle ven.

hodnocení

0x
Já je po pár měsících vyhodil, podstatně zvyšují hluk při rychlejší jízdě. Bohužel.
Jinak dobré, na ten déšť,větrání, jak píší výše.
doplněno 15.08.15 16:04: Zřejmě můj malý japonský vůz má jiné aerodynamické poměry za A sloupkem než auta jiných značek.
Ale hučelo to pěkně. Asi rezonance materiálu ofuků při určité rychlosti.

nickys
hodnocení

0x

Tak tuhle "vychytávku" bych snad i zakázal. Jednou jsem to koupil a do 24. hodin byly v popelnici. Měl jsem totiž pocit, že mi zbytečně omezují výhled přes sloupek. Je přes to vidět, ale všechno je to jakoby v akváriu. Abych někde navečer přehlíd třeba chodce, za to mi ten krám opravdu nestojí.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak, na Favoritovi jsem to měl a jak skončil, tak jsem to hned za asi 450 Kč koupil i na Feldu. Jsem s nimi spokojený a nemá to chybu. Spolu se střešním oknem, je to takřka dokonalé. Klima by se taky hodila.

doplněno 15.08.15 19:58:

U Tilera z Loužnice jsem si koupil na přední blatníky i ,,okrasné lemy,, .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]