Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroen c1/Peugeot 107

Od: libordusek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je tu někdo, kdo vlastní Citroen c1 nebo Peugeot 107 benzin 1.0? Oba mají totožné motory a zajímalo by mě jaký typ a značku oleje tam dáváte. Auto jsem koupil jako ojeté a chystám se měnit olej. Nerad bych tam nalil nějaký špatný. Všem vám děkuji za pomoc. Libor.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

PSA doporučuje oleje Total (nevím roky výroby tak beru od 2009 výš)jsou pro motor 1,0 doporučeny tyto oleje :Quartz Ineo First 0W-30 :Quartz Ineo ECS 5W-3 :Quartz 9000 5W-40 :Quartz 7000 10W-40

Množství 3,6 l a mění se 10 000km nebo 1 rok!Převodovka- Total Transmission Gear 8 75W-80 nebo klasika Transmission BV 75W-80 množství 1,7l MANUÁL!

doplněno 14.08.15 17:13:

Pozor ale kde to koupíte! Mně po koupi do Xantie na dolití stál litr přes 200kč,nebyl k sehnání,tak jsem z noize kopupil u autorizovaného Peu servisu-SOME JH!Jinak jsem kupoval zde (jako člen Xantiaclubu s 10% slevou) autodilyhulin.cz/... . I přes poštovné byl 5l kanistřík pro mne nejlevnější,dnes již ne.

doplněno 14.08.15 18:02:

Asd-ty 4 druhy všechny splňují všechny specifikace pro daný motor a je jen na majiteli jaký z nich si tam naleje ,Já osobně bych spíš volil Quartz 9000 5W40 ale to jen od klávesnice.(vzhledem k ceně=zlatá stř.cesta)

libordusek
hodnocení

Super, díky moc. Dám tam tu 10w40 od totalu.
asd1

Zjistil bych specifikaci pro daný motor a až pak bych to tam hrnul - 0W 30 a 10W 40 je dost rozdíl... Rozhodovat se dá i podle stavu motoru - starý vyběhaný = hustší, řídký už nevymezí vůle...

libordusek
hodnocení

Právě, že už má naběháno poctivých 85 256km, takže lepší bude olej hustší, ten 10w 40.

To je malý nájezd,klidně bych dal ten 0Wxx.kolik se dolívá mezi výměnou nebo kolik vyteče ven netěsnostmi?

doplněno 14.08.15 23:23:

Nevím na jaké porce je toto auto stavěné ,ale o třídu vyšší olej se dává pokud žere tak litr na tisíckilometrů což při dobré údržbě může být až 200 či 300? tisíc,Starý P405 v naftě (motor dle mechoše s milionem km) si vzal mezi výměnami jeden litr!

libordusek
hodnocení

Olej budu měnit poprvé, auto jsem koupil nedávno. Takže bude lepší nalít tam místo 10w 40 ten 5w 40? Popřípadě, kdy se dáva pak olej s vyšší viskozitou? Koukal jsem na stránky cardo, kde je 5l 5w 40 za 500kč, což je good cena.

libordusek
hodnocení

to diesel: děkuju moc za rady. Teď napoprvé tam dám ten řidčí 5w 40 a uvidím. Při další výměně bych tam popřípadě nalil hustší 10w 40. Ještě jednou diky, pomohl jste mi!

mzxy*
hodnocení

0x

další "stočené" auto bez manuálu a bez servisní knížky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]