Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení povinného ručení

Od: adka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, měla bych jeden dotaz. Týká se povinného ručení a havarijního pojištění v této sitauci: koupím si zcela nové auto z prodejny, nebyla jsem nikdy pojištěna, nemám žádné bonusy ani malusy. Částka povinného ručení a havarijka je velmi vysoká. Proto, abych ušetřila... mohl by sepsat pojistnou smlouvu na mé auto někdo jiný - třeba příbuzný nebo kamarád? Tedy on by platil pojistku oficiálně, majitel a provozovatel auta zůstanu já. Když bych třeba bourala, způsobila nehodu atp., ovlivní to toho dotyčného nějak na jeho vlastním pojištění? - také má své auto, svou pojistnou smlouvu. Myslím, jestli by kvůli tomu, že já jsem způsobila nehodu ve svém autě (na které on platí POV a havarijko) měl pak on problém na jeho vlastní smlouvě týkající se jeho auta - myslím malusy, zvýšení pojistného? Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji za kvalifikované odpovědi:).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

3x

Ze zákona může být pojistitel kdokoliv ,

pojištovna jedná s pojistitelem -

bonus se samozřejmě sníží pojistiteli , jak se s ním dále vyrovnáte je na domluvě mezi vámi .

doplněno 13.08.15 16:15:

Jinak ale jezdit na bonusy kamaráda do smrti asi nepůjde , po první zaviněné nehodě bude po kamarádství jedna ,dvě .

A jestli že nemáte žádné bonusy tak jako nováček si kupovat nové auto nebude to pravé ořechové ,

kupte si ojetinu a zbude Vám i na pojistku , sbírat bonusy někdy je třeba začít.

doplněno 13.08.15 16:16:

Každá pojištovna má své podmínky , stačí číst.

cicko*

Máte zmatek v pojmech!

"pojistitel" = pojišťovna

takže sama sobě bonus nesníží.

Osoba, která uzavře s pojistitelem (pojišťovnou) pojistnou smlouvu je "pojistník".

adka
hodnocení

Jenom bych doplnila, ptala jsem se v České pojišťovně a tam mi tvrdí právě opak - že by se tomu pojistiteli nic nesnižovalo, že jde o konkrétní auto, takže když bude moje a ne jeho, tak nic směrem k tomu jinému pojistiteli nebude, žádné malusy, max. že mě se zvýší pojistka (kterou on platí a já samozřejmě jemu).

ČP je vzhledem k PR extra případ!Tam bych šel jen s tím,že by platili oni mně jinak ne!Proč? Měl jsem auto-1351ccm a skrz ten jeden ccm jsem platil jako za 1800!když jsem pak odcházel,tak u jiné za auto 1905ccm (kategorie od 1850-2500ccm) a platil jsem u jiné míň než uČP /pro upřesnění-je to cca 10 možná 12? roků!/!

Na "hubu" Vám řejnou že malusy za pojistitelem (kamarád přítel otec...) nepůjdou,ale ve skutečnost se vůbec nebudou rozmýšlet a seberou bonusy!

POZOR! ale zaleží (nevím jak u ČP!) na výši škody hrazené z PR!

asd1
hodnocení

2x

jj, pojistit může kdokoliv, klidně sousedovo babička. Bonusy/ malusy půjdou za ní. Pokud vy nabouráte tak ona přijde o bonusy...

Povinnost pojistit máte vy jako vlastník/ provozovatel, tak je třeba ohlídat si aby bylo pojištěné...

hodnocení

0x

adko, všechny odpovědi jsou správné, nevěřte úředníkovi z pojištovny.

První a stručná odpověď je správně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]