Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelem jsme si koupili auto. Při prohlídce auta nám bylo řečeno,že auto je plně funkční a pojízdné. Na dotaz,zda klimatizace funguje nám bylo řečeno,že ano-stačí pouze vyčistit filtr a doplnit. Když jsme auto přivezli na doplnění klimatizace,bylo nám řečeno,že klimatizace je potřeba opravit. Autoservis nám vše nafotil a opravu vyčislil cca kolem 10tis. V kupní smlouvě máme uvedeno,že klimatizace je funkční! Tak jsem ihned kontaktovala prodejce auta a ten mi řekl,že mám auto přívest a že ma 30dní na posouzení. Vzhledem k tomu,že prodejce je poměřně daleko,tak jsem se domluvila se servisem kde auto bylo,že se s pánem zkontaktuje,řekne co vše je tam za problém a veškeré pořízené fotografie mu zaslala mailem. Pán prodejce souhlasil s tím,že nahradní dily sežene a pošle do servisu,aby nám mohli auto opravit. Prodejci jsem ai po tydnu volala a ten mi trvdil,že vše sehnal a že bude kontaktovat servis. Týden uplynul a do servisu nevolal a nás nezvedá telefon a neodpovídá ani na sms. Prosím o informaci či radu,jak postupovat dál? Můžu po prodejci vymáhat zaplacení celé škody?
Předem moc děkuji za odpověď
Gärtnerová
"... nám bylo řečeno ..."
Úžasné konstatování. Ve smlouvě je uvedeno, že klimatizace je funkční, tedy podpisem smlouvy s tím souhlasíš. Rozhodující bude znění smlouvy, ale takhle, bez maximálního prověření, se auto nekupuje. Bylo by vhodné smlouvu předložit právníkovi k posouzení. A s prodejcem jednat písemně.
NOvé bych tedy nekoupil nikdy. to se prece vubec nevyplati. radsi v plne palbe nemecke auto - 2-3 roky stare
to je přesně problém, s kterým se také potýkám!
už bych nikdy auto od prodejce pres inzerat (v mem pripade to byl bazos.cz ) nekoupila a varuju ostatni! jednani po prodeji je nula.. skryte vady, utajene vybrusy motoru a pod.
A jaký je rozdíl, kde si auto najdu? Jestli prodejce potkám na ulici, či přes inzerát, kde se stejně nabízí většina aut, ne?
To, že si ho neprohlédnu, neprojedu, nevezmu si člověka znalého, nemám protokoly z STK, co bylo opraveno ... je čí chyba?
Nám bylo řečeno,že ano-stačí pouze vyčistit filtr a doplnit.
Tak bych mu řekl - udělejte to a pak teprve koupím , když ne tak jdu jinam , ojetin je dost .
Bez právníka nepochodíte ,
bazaristi jsou ostřílení podvodníci .
To je přesně problém všech stěžovatelů co koupili vrak který byl vydán za auto!
Před podpisem-na pohled provedu kontrolu,nastartuji,projedu zkontroluji..nerozumím-li autům vezmu si mechanika s sebou klterému popř zaplatím,zajedu na STK nechám proklepnout...Vše jsou sice výdaje navíc ale pak aspoň vím co je nebo není s autem a koupím stojí-li za to nebo nekoupím!
Nemusím se pak potýkat s problémy!
Nejhorsi jdou dovozci bouracek a staceci tachometru, pak to tu po dotazeni ze zahranici zlegalizujou a sup na bazos... bacha na tyhle vyhodne nabidky!
drtivá většina těchto překupníků nabízí bouračky a německé nebo francouzské taxíky, registrací na sebe, na milenku nebo babičku maskují skutečný počet majitelů auta v zahraničí a skutečnou historii vozidel...například TAXI PARIS, AUTOŠKOLA HAMBURG atd...a z toho možnost odvození skutečného stavu tachometru, který je po přistavení na českou STK zpravidla kolem 139 - 150 tis km...
K autu je připravena legenda, že je auto pro maminku moc velké a potřebuje proto menší a proto auto prodává, nebo naopak, je moc malé a pro převoz 7 vnoučat potřebuje VW T-6, který si pořídí hned poté co toto své oblíbené ( ale nechtěné auto ) prodá...nebo babička špatně vidí a bude vracet ŘP, nebop má překupnk další auto služební a toto už nepotzřebuje...
Závěrem...sloganem všech překupníků je věta, že každé auto má svého kupce, a mají pravdu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.