Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
mám takovej záhadnej problém s motorem na Corse 1.5 TD. Před měsícem jsem byl na rozvodech. Měnili komplet rozvody a termostat. Přijedu dom a z motoru byl slyšet takovej pulzující zvuk jakoby drnčení nebo rezonance čehosi. Auto jsem do servisu odvezl zpět na reklamaci. Ale rozvodama to prej není. Ani od vodní pumpy a servo čerpadla ten zvuk nejde, protože měli dole všechny klínový řemeny. Tvrdili mi že může být v háji naft. čerpadlo nebo olejový - což vylučuju, protože před jejich zásahem do auta to nedělalo. Ještě upřesním, že ten zvuk se objeví až když přeleze teplota motoru 90°C a jen na volnoběh, když přidám cca 100 otáček, tak zvuk zmizí. V servisu si s tím nevěděli rady anebo věděli, ale nechtěli přiznat svou chybu a tudíž mi řekli, že nevědí co stím.
Díky za jakýkoliv nápad na řešení
K určení závady Vám pomůže stetoskop. www.uni-max.cz objednací číslo:HS1022 cena je 139kč+DPH+150kč poštovné.
měl jsem podobný problém, sice na jiném autě, měnili a kontrolovali co mohli a pořád to drnčelo. A tak jsem zase přijel když to pořád drnčelo, mechanik ať tedy zvednu kapotu že na to ještě mrkne. No a jak mrkal až pořádně za motor tak na něj lehnul a přestalo to. Zvednul se drčelo, lehnul přestalo. No a byl to povolený šroub co drží celý motor, utáhnul a jel jsem. Jen škoda, že mě to předtím stálo asi 10000. Nakupujte u odborníků.
Jak pise milancukrar. Chce to vic hlav primo nad mortorem, ktere vic vidi a hlavne slysi.
Kdyz se to obevuje pouze po prekroceni teploty, nemuze to byt treba ventilator? O neco treba drhne nebo je pridreny (kdyz pridate plyn, tak to treba neslysite).
A jeste jednou kouknout na vodni pumpu. Precejenom se s ni manipulovalo.
ventilator to na 100% není, to jsem už zkoušel ... ale je opravdu zajímavé, že to začne dělat až při cca 92°C a více ... když má motor třeba 80°C tak to nedělá ... je to něco, co souvisí s teplotou, že by termostat? - ten právě taky měnili a ten údajně otvírá právě při těch cca 92°C, ale ten je zase úplně na druhé straně motoru a od něj ten zvuk nejde ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.