Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drnčení motoru

Od: nezdvorak* odpovědí: 7 změna:

Zdravim,

mám takovej záhadnej problém s motorem na Corse 1.5 TD. Před měsícem jsem byl na rozvodech. Měnili komplet rozvody a termostat. Přijedu dom a z motoru byl slyšet takovej pulzující zvuk jakoby drnčení nebo rezonance čehosi. Auto jsem do servisu odvezl zpět na reklamaci. Ale rozvodama to prej není. Ani od vodní pumpy a servo čerpadla ten zvuk nejde, protože měli dole všechny klínový řemeny. Tvrdili mi že může být v háji naft. čerpadlo nebo olejový - což vylučuju, protože před jejich zásahem do auta to nedělalo. Ještě upřesním, že ten zvuk se objeví až když přeleze teplota motoru 90°C a jen na volnoběh, když přidám cca 100 otáček, tak zvuk zmizí. V servisu si s tím nevěděli rady anebo věděli, ale nechtěli přiznat svou chybu a tudíž mi řekli, že nevědí co stím.

Díky za jakýkoliv nápad na řešení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stenly*
hodnocení

0x

K určení závady Vám pomůže stetoskop. www.uni-max.cz objednací číslo:HS1022 cena je 139kč+DPH+150kč poštovné.

hodnocení

0x

"Něco" tam rezonuje, klepe se. Je třeba více lidí a koukat do motoru a dohadovat se odkud přichází zvuk.

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Co jsem pohledal na internetu tak uOplu Corsa bývá častou závadou kolísání otáček motoru na volnoběh. Mohl by to být zdroj toho drnčení? Příčinou bývá elektronika zapalování nebo vada výfukových ventilů

alf*
hodnocení

0x

měl jsem podobný problém, sice na jiném autě, měnili a kontrolovali co mohli a pořád to drnčelo. A tak jsem zase přijel když to pořád drnčelo, mechanik ať tedy zvednu kapotu že na to ještě mrkne. No a jak mrkal až pořádně za motor tak na něj lehnul a přestalo to. Zvednul se drčelo, lehnul přestalo. No a byl to povolený šroub co drží celý motor, utáhnul a jel jsem. Jen škoda, že mě to předtím stálo asi 10000. Nakupujte u odborníků.

hodnocení

0x

Jak pise milancukrar. Chce to vic hlav primo nad mortorem, ktere vic vidi a hlavne slysi.

Kdyz se to obevuje pouze po prekroceni teploty, nemuze to byt treba ventilator? O neco treba drhne nebo je pridreny (kdyz pridate plyn, tak to treba neslysite).

A jeste jednou kouknout na vodni pumpu. Precejenom se s ni manipulovalo.

nezdvorak*
hodnocení

ventilator to na 100% není, to jsem už zkoušel ... ale je opravdu zajímavé, že to začne dělat až při cca 92°C a více ... když má motor třeba 80°C tak to nedělá ... je to něco, co souvisí s teplotou, že by termostat? - ten právě taky měnili a ten údajně otvírá právě při těch cca 92°C, ale ten je zase úplně na druhé straně motoru a od něj ten zvuk nejde ...

poslouchat a hledat.

doplněno 30.07.09 14:26:

a ošahávat vše okolo motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]