Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda došlo ke schválení změny v povinné výbavě auta. Na webu jsem našla, že z 1.7. se to posouvá na 15.7., ale pak už jsem nic nenašla, že to prošlo. Jedná se o změnu výbavy lékárničky. Jak to tedy je?
Zatím ještě nic nevyšlo, nic není nového. Klidně sledujte na sagit.cz/... tam najdete novely, jak vstupují v platnosti. Nebo si nechte zasílat notace hlavičky zákonů.
Cituji:
Od poloviny července 2009, tedy skoro o měsíc dříve, než se původně předpokládalo dojde ke změně vyhlášky ministerstva dopravy o povinné výbavě auta. K té přibude řidičům povinnost vozit s sebou ve voze navíc reflexní vestu, termofólii na přikrytí zraněného, resuscitační masku na umělé dýchání a nově také tzv. Kartu první pomoci, nebo-li návod, jak poskytnout zraněným osobám při dopravních nehodách první pomoc. Naopak nebude povinné vozit ve voze rezervní kolo a řidič motocyklu nemusí mít u sebe náhradní žárovky.
Termoizolační fólii a resuscitační masku budou muset obsahovat všechny lékárničky prodávané po vydání ministerské vyhlášky, tedy po 15. červenci 2009. Lékárničky, které nemají prošlou expirační dobu řidiči měnit ani doplňovat nemusí.
Majitelé nově vyrobených vozidel se budou sami smět rozhodnout, jestli budou mít ve svém voze rezervní kolo, nebo jen speciální sadu na opravu pneumatik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.