Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vliv počasí na řidiče

Od: lada1® odpovědí: 11 změna:

Veříte tomu,že velká vedra rozptilují pozornost řidičů?Dobrý řidič přece vše zvládne a ví kde má své hranice a kdy zastavit a odpočinout si?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@lada1 - kontra otázka - kolik je v ČR "dobrých řidičů"? Opravdu jich není moc. Každý unavený si řekne "ten kousek ještě dám". Nemyslím, že by třetina řidičů měla s sebou v autě nějakou vodu na pití...

A čím delší čas je "nepříznivé počasí" - vedro nebo mrzne, tím více si lidi začínají troufat.

hodnocení

Ano správně kolik je dobrých řidičů,je statisticky dokázáno,že právě ten "kousek"před bydlištěm kde to řidiči znají nazpaměť se stane nejvíce nehod protože "ten kousek přece už dojedu"

hodnocení

1x

Mě tedy velká vedra nikterak ,,nerozptilují´´ . Dokonce jsem včera v největším hicu raději sedl do auta a jel něco ne neodkladného vyřídit, protože mě přišlo lepší jet 200km autem s klimou, než se potit doma na gauči.

Důležitý je, pochopitelně, pitný režim.

hodnocení

1x

Ne že věřím, já to vím a každý se o tom může na silnici přesvědčit. Já tomu říkám "přehřáté mozky". (A protože jsem sebekritický, sám řídím opatrněji a mnohem defenzivněji :) )

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Dobrý řidič sice vše zvládne a ví, kde má svoje hranice, ale když narazí na špatného řidiče, tak kolikrát nemá ten dobrý a slušný řidič šanci. Ale toto se týká každého počasí. Samozřejmě, že v tom horku je asi vše o poznání horší, což mi tu zase spousta africkéhorkomilujících lidí vyvrátí. Přeci - v autě je klimatizace. No jo, ale tu třeba každé auto nemá, že. A nejsem si jistá, že by řidiči tak dodržovali ten pitný režim, protože se přeci nemohou zdržovat. Kdo je na srdce a sedne za volant a je přitom dobrý řidič, tak mu jeho dobrota ani nepomůže a klepne ho to přímo za volantem. Stačí si změřit teplotu uvnitř auta. Ale to je čistě můj negativistický názor a je takový proto, že hice nesnáším dost dobře a už mi po tom měsíci fakt lezou krkem. Červenec tropické hice, srpen tropické hice. To je tedy léto. *zed*

bruno*
hodnocení

0x

Počasí opravdu dokáže rozptylovat. Dobrý řidič ví, kdy zastavit a odpočinout si. Takových je bohužel pomálu.:(

majsterjoe*
hodnocení

0x

Dobrý řidič, pokud může...

Jsou dobří řidiči, profesionálové, kteří zastavit a odpočinout si nemůžou. Musí jezdit za každého počasí a tady jsou situace, které ovlivnit nemusí.

hodnocení

0x

domnívám se, že v autě s klimatizací ani v těchto vedrech není jízda žádný problém... navíc, každý rozumný člověk má s sebou i láhev s pitím... ale pamatuju vedro v autě, když jsem byla malá a jeli jsme ve škodovce (tisícovce) do Jugoslávie - to bylo o život...

trtr

Zdravím, ano, teplo a chlad a jakékoliv jiné narušení pohody je nebezpečné. tepelný komfort je jeden z prvků aktivní bezpečnosti. Na našich silnicicíh je spousta profíků, ale skutečně dobrých řidičů je velmi málo. Ten kdo je dobrým řidičem, tak to o sobě ani netvrdí. Nejlepší řidič neexistuje.

Pitný režim je důležitý, ale pití za jízdy je nebezpečné a rozplylující. Navíc nevhodně umístěná PET láhev může přinést i smrt, když je například ohnete pro láhev která Vám upadla na podlahu či pokud se dostane pod pedály, tak pozor. Stejně jako v zimě by správný řidič měl vozit deku, palivo do rezervy a nějakou tatranku, tak v létě by měl vozit tolik tekutin, kolik je lidí v autě (na hlavu minimálně 2 litry, lépe 3-4). Když zůstanete v koloně kvůli nehodě, tak se Vám to sakra bude hodit.

mot
Pri obsazenem aute mam sebou vozit 20 litru vody? To trochu zvelicujete :)

osel59
hodnocení

0x

Na mě má negativní vliv vlhké ubrečené počasí, zima a tma - když nemusím, nejedu. Teď problém nemám, je vidět, neklouže to, neklepu se zimou, nenamrzaj okna a je mi fajn, mám teplo rád. Ale když to vidím kolem sebe, tak jsem dost opatrný a koukám i za roh. Dějou se neskutečný věci. Asi je lidem horko a dělaj dost blbostí, které by jindy neudělali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]