Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim naleptat plast predniho reflektoru?

Od: bandi odpovědí: 13 změna:

Ahoj vsichni znali,

mam praskly plast na prednim reflektoru (ten cerny zevnitr) octavie 3. Viz obrazek.

Tim padem mne nejde seridit reflektor. Kupovat novy reflektor ale nechci. Nemate nekdo zkusenosti, cim ten plast naleptat a slepit? Kdysi se mne osvedcil na nektere plasty trichlor, mam ale obavy, ze na tento plast si moc trichlorem nepomuzu ... :) Kdyz jsem naleptal plast trichlorem a slepil, spoj byval tak pevny, ze plast se pak zlomil vedle ale temer nikdy v miste spoje. Vsak to znate .. ;)

Dekuji predem vsem za odpovedi

Cim naleptat plast predniho reflektoru?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

chce to toto bosch-professional.com/...

a k tomu příslušné pruty - které na daný plast budou... každý plast má jiné vlastnosti, nutno odzkoušet, pokud není uveden typ plastu

zkuste z okolí nějakou firmu, co dělá septiky, bazény atd.

jo a HLAVNĚ NIČÍM NELEPIT, NELEPTAT A NEPAPLAT ! TO BY PAK NEDRŽEL ANI PŮVODNĚ LEPÍCÍ PÁSEK!

doplněno 06.08.15 21:51:

@petrka - ta "lepící"pistole jen světlomet zasviní a po týdnu až měsíci to odpadne - je to k ničemu! Odzkoušeno!

petrka*
hodnocení

2x

Buď to půjde chloroformem, což ale u dnešních plastů těžko říci ( chloroform krásně leptá plexisklo), nebo slepit tavným lepidlem v pistolce. Důležité je místo prohř´át fénem a pak to krásně drží.

doplněno 06.08.15 21:57:

Lepící pistoli mám odzkoušenou a jestliže se místo před tím perfektně prohřeje, lepidlo zprůhlední, tak to drží bez výjímek !.

fuk
hodnocení

2x

aceton leptá polykarbonát

petrka*

Aceton je něco jiného jako C6000. Na autě není snad žádný díl z plastu, který jde nějakým ředidlem naleptat. Díly světel už teprve ne. Je právě takto vyroben pro přítomnost ropných produktů v autě. Vteřinové lepidlo jde nastavit práškovým Dentacrylem ale jen jako zhušťovač při větších mezerách. Jsou prodávány naleptávače autoplastů, které vytvoří matný povrch, který pak přijme vteřinové lepidlo. To je ale něco naprosto jibého, než co tady nějdo navrhuje.

fuk

Máte pravdu. Zaměnil jsem to s nitrem C6000. Poleptal jsem si tehdy blinkr u Favorita, že se mi na něj přilepila i hadra :)

hodnocení

0x

Spravte trochu drážku na spoju ak je potrebná,kvapnite tam sekundové lepidlo,ja používam Soundal,a posypte sódou bicarbonou,zase na to kvapnite lepidlo a zase sódu.Za pár minut to je brusiteľné ak potrebujete.Lepil a dorábal som takto kúsok na prepínači smeroviek,nedávno plast na mixéri,znie to hlúpo,no funguje to.

ronyx*

Tohle řešení (vteřinové lepidlo a soda) slyším úplně poprvé - to vážně funguje? Jestli ano, pak je to téměř zázrak na opravy plastových věcí.

Používá se i vteřiňák s jemným pískem. Drží to jak ďas

Skúste a sami sa presvedčíte,včera som takto lepil na ručnom mixeri páčku na vysúvanie metličiek,bežný plast,ktorý keď som ho odmasťoval riedidlom S 6000 tak dochádalo k leptaniu.Ja som tomu tiež moc neveril keď som to počul prvý krát.Ono to vytvorý také niečo ako nesprávne namiešný Dentakryl,je to matné kde jednotlivé zrnka sódy su pospájané tým lepidlom.

petrka*

Ředidlo S6000 absolutně není vhodné pro odmašťování. To si plete s C6000 - nitroředidlem. Dentacryl je práškové plexisklo, které se rozpouští speciálním rozpouštědlem. Kam na ty nesmysly chodíte?

bandi
hodnocení

Jo, super, dekuji vsem za typy.. budu testovat :)

B

hodnocení

0x
Před lepením nebo spojováním praskliny tavnou pistolí místa, kde nezáleží na vzhledu, upravím opatrně trafopájkou, vytvořím v nich nerovnosti, jamky, jakoby zámky, ve kterých tavený plast z pistole lépe drží, než na hladké ploše.
asd1

trafopájkou to jde rovnou svařit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]