Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám starý VW passat (tř.B3), je už jen na doježdění, takové to ježdění po města, nákupy atp. .
Nedávno jsem byl u mechanika a ten mi řekl, že mám trošku volný čep u pravý nápravy, kolem se dá silou zahejbat, že by to potřebovalo vymněnit. V blízké budoucnosti to plánuji, ale teď bych potřeboval auto na menší dovču, zhruba asi (100-150km vzdálenost) a já mám strach, aby mi nedej bože neupadlo kolo či podobně nebylo by to moc příjemné za jízdy. Nemolh by mi někdo porodit, jestli je tato "vada" velmi zavažná a nebo mám být v klidu?
Díky za odpověď .
P.S. jsem jen "lajk"
Výměna za pár korun a pár minut, ale dá se s tím jezdit. Kdyby to bylo na bouračku, jistě by informoval servisák o nutné výměně "okamžitě". Čím déle budete jezdit s neopraveným, tím více se budou ničit další díly a bude dražší oprava...
V klidu jezdit,mensi vule nevadi.Jinak to vubec nemusi byt levna a rychla oprava.Obcas da trochu praci vydolovat stary cep,za pomoci domlouvani autogenem a je treba udelat geometrii po vymene.
Geometrii je treba udelat pri vymene jakehokoli cepu,nebo silentbloku ramen a podobne.Neexistuje totozny cep,nebo silentblok o druhovyrobe ani nemluvit.
To mi pověz čím se může čep ramene tak lišit že by se musela při výměně dělat geometrie? U čepu řízení mlčím,to se nikdy nechytne tak aby to bylo stejně,to stejný u silentbloku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.