Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit leasingovou smlouvu na auto?

Od: hella* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o radu: Můj manžel si vzal na leasing auto, které je ovšem (z důvodu jeho nesolventnosti) psané na mého otce. Manžel nesplácí splátky, otci chodí upomínky a jediná možnost, jak z toho ven, je - doufejme - zrušit leasing a vrátit auto. Ale je to vůbec možné, příp. za jakých podmínek či okolností? Prosím o radu, jsem sama s malým miminkem a díky problémům s manželovými dluhy už nemůžu ani v noci klidně spát.

Děkuji za pomoc, LL..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

Je to možné a obvykle to není levné. Nevím jak je na tom otec nebo vůbec rodina a kolik splátek zbývá a zda přeci jen s odepřením si něčeho po dobu pár měsíců to nedotáhnout do konce. Záleží jaké podmínky máte ve smlouvě, tak tedy obecně.

Při předčasném ukončení leasingové smlouvy nejste jako zbavena povinnosti uhradit leasingové společnosti všechny dosud nezaplacené splátky za dobu, na kterou byla smlouva uzavřena. Dále budete hradit výdaje LS spojené s ukončením smlouvy a odebráním auta, úroky z prodlení, smluvní pokuty a náhradu škody.

Všechno to skončí finančním vyrovnáním, které obnáší všechny uskutečněné i neuskutečněné platby od nájemce,
nespotřebovaná záloha či časově nerozlišené první vyšší splátky, pojistné plnění od pojišťovny, částka za prodej auta, úroky z prodlení za opožděné nebo do dne ukončení smlouvy neuhrazené splátky, současná hodnota dluhu nájemce ke dni ukončení smlouvy, různé poplatky a ostatní náklady spojené s předčasným ukončením leasingové smlouvy.

Ještě je tu varianta nalézt někoho kdo si leasing převezme, to by mělo být levnější. Protože jak jsem již uvedl mlže mít Vaše smlouva podmínky mírně odlišné, doporučuji ji prostudovat nebo se přímo obrátit na LS a zjistit co je k tomu třeba a na kolik Vás to asi přijde.

doplněno 28.07.09 20:58:

HLAVNĚ před dluhy nestrkat hlavu do písku a upomínky házet do koše. Komunikovat!

hella*
hodnocení

Moc děkuju za všechny dobré a dobře míněné rady! Jak už jsem zmínila, je to dobrý pocit, že na to člověk není tak sám. Díky moc!

kdakel*
hodnocení

0x

A u jaké společnosti leasing máte? Jak dlouho?

hella*
hodnocení

Je to leasingová spol. Essox, smlouva je na 3 roky a je uzavřená v květnu t. r., splátka je 9.000 Kč, resp. s téměř pravidelnou upomínkou 10.000 Kč měsíčně.

Další problém nicméně bude ten, že spolu s otcem potřebujeme manželovi auto sebrat (i na naftu si půjčuje peníze po společných známých), ale on ho pochopitelně dobrovolně nevydá... Nakonec nejspíš nezbyde nic jiného, než nahlásit "odcizení" vozidla...

Každopádně moc a moc za jakoukoliv dobrou radu - člověk má pocit, že na to není až tak sám.

looki83
hodnocení

0x

No záleží jaká leasingovka auto má..já mám třeba Ge Money Auto,dostal jsem se do těžké situace ztátou zaměstnání a tak jsem zavolal,nejdůležitější je jednat a neskrývat se!Pokud je na voze již dlužno několik splátek je nutné nejdříve toto zaplatit potom se dohodnout s leasingovkou a vůz jednoduše odevzdat na místě jí určené(neni to složité pokud neni k vozu vztah),Je to nejjednoduší řešení,lepší než ztráta vozu(možno koupit přeci jen Favorita za 5tis jezdí taky)a exekuce na plat,domácnost...Přeju hodně štěstí a manžela nakopat do prdele*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]