Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej 0,5cm nad ryskou

Od: jarda1* odpovědí: 8 změna:
Dnes po výměně oleje (Mercedes, benzínová 1,5) mám cca 5mm nad ryskou max. V servisce je uvedeno množství pro výměnu oleje 5 litrů a přesně tolik jsme ho tam v servise nalili. Mám to nějak řešit a nechat odsát? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

1x

přemýšlel bych co se děje s motorem s nadbytkem oleje, kam se ten nadbytek oleje dostává, co se děle v klikové skříni, jak se tam zvyšuje tlak, skřín přestává těsnit..už v duchu měním gufera v servisu, kde si učtují za hodinu práce 2000,- Kč + DPH + fix. částku za úkon :-P

nevím zda podobné riziko za to stojí, otvorem pro měrku bych to odsál a později dolil, pokud hladiny poklesne

mzxy*
04.08.15 20:26
hodnocení

0x

odsát

bruno*
hodnocení

0x

Vy teda máte starosti...Není na závadu, zase ubude.

Jó ubude třeba do katalyzátoru-docela levná záležitost:-DJinak ten mechanik mohl vědět že olej nevyyteče kompletně celý a nalét vám tam a 2dc míň a popř dolét

mzxy:*palec*

au1
hodnocení

0x
U myho auta kdyz je moc oleje tak vytece pres zchatraly tesneni na cidlo tlaku :) ale je to 18 let stara kara, u novejch ty tesneni asi jeste budou ok :D

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
určitě odsajte, ta ryska má svůj účel a 0,5cm nad je už docela hodně. Když se mění olej tak se nikdy neleje hned najednou celé předepsané množství ale průběžně se kontroluje ryska!
.
Pokud to tak necháte tak si zaděláváte na zbytečné výdaje.
.
Hezký den NutT

hodnocení

0x

Já jsem si přečetl v manuálu, že do motoru FORD 2,0 TDCi patří 6 litrů oleje. Tak jsem tam těch 6 litrů při výměně nalil a olej byl nad ryskou max. Nechal jsem to a odešel mi filtr pevných částic. Vyčištění mě stálo cca 4 tisíce Kč. Tak bacha na to !

tycoon*
hodnocení

0x

Pro jistotu určitě odsát, i když je možné, že tam je nějaká "rezerva", kdy se nic nestane.

To množství pro výměnu je orientační číslo, protože záleží na tom, kolik tam zůstane toho starého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]