Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepíšu auto na sebe

Od: ujendys* odpovědí: 13 změna:

koupil jsem před rokem auto je psaný na třetí osobu to znamená když jsem ho kupoval ve velkým tp nefiguroval člověk od kterýho jsem to kupoval a ted po roce užívání jsem s autem celkem spokojený a rád bych ho na sebe přepsal,jak mám postupovat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

podat společnou žádost s registrovaným vlastníkem uvedeným v TP, tam, kde má tento řlověk aktuální trvalý pobyt

podrobnosti řeší ustanovení § 6 a dalších, zákona 56/2001SB

hodnocení

0x

Ujendysi-pkd je v tp napsáno převedeno na XY a tento není dohlášen,pak můžete auto zavézt klidně na vrakáč neboť polopřevody zanikly!Ale pokud to není polopřevod ,tak MUSÍTE sehnat OVĚŘENOU plnou moc poslední psané osoby v TP a pak na STK udělat Evidenční s tou a PM na uřad,vzít si 800kč na spr.poplatek a tam na základě PM převést na sebe,na úřadě poslední osoby v TP!

hodnocení

0x

Ujendys, na správnou radu je potřeba vědět, kdo je na posledním místě v techničáku a na jaké pozici..

Podle toho bude postup.

doplněno 06.08.15 21:11:

OK, oslovte třetí osobu. Co Vám řekl?

mzxy*
hodnocení

0x

co když ta třetí osoba mezitím zemřela nebo se odstěhovala?

ujendys*
hodnocení

tak samozřejmě auto není v polopřevodu to bych jsem jinak nepsal zas takový hlupák nejsem

buss

Když nejste zase takový hlupák, tak postupujte standardně, tedy najdětě si toho, kdo je v TP.

ujendys*
hodnocení

to se mi asi nechce proto sem píšu jak na to jinak ježiš vy ste chytráci tady*zed*

Když jsi takový chytrák ,tak proč se na to tady dotazuješ?Bez toho,to totiž neuděláš a ani Ježíš Ti v tom nepomůže

rambo5*
To se ptas brzy, klidně to ještě rok vydrží, a za rok si můžete jen sehnat ověřenou plnou moc od posledního člověka ve VT a klidně registrovat
buss

Chytří jezdí dále, jako by to měli půjčené.

danys*
Akorát kdyz "chytrymu" ukradnou např.RZ, tak dojezdil..:)
Vyhledejte majitele, at vam podepise plnou moc, pak overte a vy to prehlaste.
Kdybyste to stihl do konce minuleho roku, pak nemusela byt overena a mohl jste si ji napsat sam..

ujendys*
hodnocení

danys dík za radu konečně taky poradí někdo normální*palec*

Ujendysi možní Danys poradil správně ale nejen on je nás víc ale ty jsi spíš asi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]