Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se vás na něco zeptat. S kamarádem jsme se bavili o všem možném, došlo i na auta a jejich výkony. Moje auto má zrychlení z 0-100 za rovných 10 sec. A je skoro 20 let staré. Kamarád mi říkal, že ten čas je nic moc, což se mi moc nezdá.. Dokázal by mi někdo odpovědět, jaké zrychlení mají dnešní auta? (normální osobáky co u nás jezdí) a jestli je moje zrychlení na dnešní dobu podprůměrný nebo průměrný? Konkrétně by mě zajímala spíše nižší střední třída, kam moje auto spadá. Děkuji moc.
Hezký den
měl jsem starší auto a dohledal jsem, že zrychlení bylo něco přes 13sec, pro mě to byla plečka, ale na lepší holt nebylo. Teď mám 6,9 a už je to celkem svižné. Ovšem stejně si rychle zvyknete a za pár týdnů už neregistrujete nic nadprůměrného.
Moto 0-200 za 8sec za pár týdnů taky nic zvláštního (0-100 3sec(?)), člověk si velmi rychle zvykne na vše a přijde mu to pořád málo...
Jinak v praxi je důležitější zrychlení např z 60 na 100 kvůli předjíždění, ale ono když je dlouhý čas 0-100, tak 60-100 to bomba nebude. Pro orientaci zrychlení 0-100 jde použít.
doplněno 04.08.15 15:24:ve srovnání s HTP, kterých jezdí hodně a mají to za 16,3, tak je vaše zrychlení vcelku slušný... vždycky potkáte daleko rychlejší auta, ale vy i spoustu spoustu spoustu pomalejších resp méně pružných. Takže se nestresujte.
Zrychlení z 0 na 100 km/h by mě u auta zajímalo asi jako skoro to poslední.
Podívej se na svetskoda.cz/... , překlikni si i na Octavie a další a můžeš porovnávat.
Kdo nechce překlikávat: běžná Fabia od 16,8 do 10,4 s, běžná Octavia od 14,2 do 7,8 s.
můj maxiskůtr s motorem piaggio master 500 ccm zrychlí na 100 km za 7 sekund, s válečky dr. Pulley a origo variátorem za 6,5 sec. podle gramáže válečků, jde o 9 let starý stroj
důležitá je hodnota Q, u motocyklů jde o poměr hmotnost / výkon
u aut je to podobné, pokud má skůtr 29 kW a provozní hmotnost 190 kg, pak se osobák s provozní hmotností 900 kg a výkonem 40 kw nemůže rozjíždět svižněji a logicky dosahuje 100 km / h za 13 a více sekund, bez ohledu na stáří vozidla, jde však o orientační hodnotu
pokud máte benzinový dvoulitr, je to hodnota podprůměrná
Ahoj. A všimli jste si, jaké měl-má zrachlení takový TRABANT o obsahu 600 ccm? Možná to až na to kilo nevytáhl, ale z očí zmizel nato tata. Na něj tehdejší auta moc neměla. Zažil to někdo?
Jo jo, a co teprve wartburg 353, to když člověk na dvojáka sešlápl na podlahu, předek se nadzvinul, zamáčklo ho to do sedačky jako nějaký Porše.
10s bývala před 20 lety hodně dobrá hodnota jak v nižší střední třídě, tak mezi průměrným vzorkem aut. Dnešní nová auta mají v průměru lepší dynamiku než bývalo kdysi zvykem, takže 10s dnes nikoho neohromíš, ale přesto to stále není špatná hodnota. Základní motorizace v nižší střední třídě mívají zrychlení kolem 13s, nejběžnější motorizace kolem 11s, ty výkonné kolem 9s, sportovní verze kolem 6s. U dražších značek (BMW, Mercedes) je často nabídka omezena jen na ty výkonné a sportovní.
Jen pro ilustraci. Dnes můžeš za 300 tisíc Kč koupit Fabii TSI 81 kW, která zrychluje těsně pod 10s. Kdysi bys za takovou Fabii (MPI 85 kW nebo TDI 96 kW) dal půl milionu. Dnes za půl milionu koupíš Polo TSI 141 kW se zrychlením 6,7s nebo Seat Leon TSI 132 kW se zrychlením za 7,5s. Kdysi byly tyto hodnoty vyhrazeny autům s cenovkou nad milion.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.