Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Chtěl bych se zeptat jestli se dá vyměnit zadní náprava z felicie do favorita. A jestli tam mám nechat uchycení nápravy z favorita nebo ho taky vzít z feldy. Uchycení nápravy z feldy má myslim držák na brzdovou hadičku tak nevím jaký brzdový trubky a hadičky tam dát. Osobně bych tam dal hadičky a trubky z favorita držák nápravy taky jestli pasuje a převařil bych na nápravě držaky brzdových trubek. Děkuji za jakýkoliv rady ohledně této výměny.
zadní náprava do roku 92 má rozteče šroubů kol 4x98mm
zadní náprava Felda/Favorit od roku 92 - 2001 má rozteče šroubů kol 4x100mm
Kola mají jiné středové díry a úchyty nábojů mají také jiné rozteče do nápravy (náboje drží ložisko kola k nápravě a drží i brzdový štít).
Patky se silenbloky nepovolujte. Jsou důležité k nastavení souososti přední a zadní nápravy (auto pak jede 4 stopy).
Docela by mne zajímala zkušenost s STK - jak ta nová náprava prošla? Disky jiný počet šroubů, brzdy evidentně jiné...
doplněno 04.08.15 20:45:aha, díky za info.. jen mne to zajímalo...
horní je stará 4x98 (tvar bubnů)
a spodní je 4x100 felina (dle úchytu brzdové trubky na patku)
patky necháš, jen ten střední šroub, co dělá pant vytáhneš (a dáš nové silenty - jar na nádobí a pěkně vklouzne).
souosost každá geo s laserem (dílny s geo)
Fotky jsem sem dával jen jako ilustrační pro představu jak vedou ty brzdový trubky. Úchyty tedy převařim viz. obrázek ať tam můžu dát trubky původní.
Jaký silentblok tam mám dát originál ( gumokov ) nebo jde tam dát s fabie? Někde jsem četl že tam jde ( nějaká výhoda? )
Nebo třeba tvrdý silentbloky vyplatí se to? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.