Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní náprava z felicie do favorita

Od: jakl odpovědí: 8 změna:

Zdravim. Chtěl bych se zeptat jestli se dá vyměnit zadní náprava z felicie do favorita. A jestli tam mám nechat uchycení nápravy z favorita nebo ho taky vzít z feldy. Uchycení nápravy z feldy má myslim držák na brzdovou hadičku tak nevím jaký brzdový trubky a hadičky tam dát. Osobně bych tam dal hadičky a trubky z favorita držák nápravy taky jestli pasuje a převařil bych na nápravě držaky brzdových trubek. Děkuji za jakýkoliv rady ohledně této výměny.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

2x

zadní náprava do roku 92 má rozteče šroubů kol 4x98mm

zadní náprava Felda/Favorit od roku 92 - 2001 má rozteče šroubů kol 4x100mm

Kola mají jiné středové díry a úchyty nábojů mají také jiné rozteče do nápravy (náboje drží ložisko kola k nápravě a drží i brzdový štít).

Patky se silenbloky nepovolujte. Jsou důležité k nastavení souososti přední a zadní nápravy (auto pak jede 4 stopy).

hodnocení

0x

No já to dával opačně z favorita do feldy (kompletní) akorát jsem měl z prvního a ten měl rozteč4x100 a felda 4x98 takže jsem nemohl navzájem přehazovat kola.Ty trubky jsem nechával a hadice jsem kupoval podle délky

fik
hodnocení

0x

Ty nápravy jsou stejný,rozdíl je v brzdě a rozteči,felda myslím že ještě má stabilizátor. Hadičky jsou dva druhy,delší a kratší,vybereš je podle délky,to poznáš.Trubky jsou tuším stejný

hodnocení

0x

Docela by mne zajímala zkušenost s STK - jak ta nová náprava prošla? Disky jiný počet šroubů, brzdy evidentně jiné...

doplněno 04.08.15 20:45:

aha, díky za info.. jen mne to zajímalo...

fik

Jiný počet šroubů není je jen jiná rozteč a 2 mm pohledem nepozná,brzdu taky pohledem nepozná,ze zadu vypadá stejně a navíc poslední favority už taky měli VW brzdy na zadku

Jinak je náprava úplně stejná,žádný rozdíl

jakl
hodnocení

Tak já mám favorita 4x100 felda taky. Nápravu z felicie mám se stabilizátorem. Přiložil jsem fotky jak vedou hadičky favorit a felicia. Buben, štít, náboj a pakny jsou stejný podle mého.Patky nemám povolovat z karoserie? Silentblok vyměnit můžu nebo né? A kde se dá nastavit souosost náprav na geometrii?
Zadní náprava z felicie do favorita
Zadní náprava z felicie do favorita #2
gumik

horní je stará 4x98 (tvar bubnů)

a spodní je 4x100 felina (dle úchytu brzdové trubky na patku)

patky necháš, jen ten střední šroub, co dělá pant vytáhneš (a dáš nové silenty - jar na nádobí a pěkně vklouzne).

souosost každá geo s laserem (dílny s geo)

jakel
hodnocení

Fotky jsem sem dával jen jako ilustrační pro představu jak vedou ty brzdový trubky. Úchyty tedy převařim viz. obrázek ať tam můžu dát trubky původní.

Jaký silentblok tam mám dát originál ( gumokov ) nebo jde tam dát s fabie? Někde jsem četl že tam jde ( nějaká výhoda? )

Nebo třeba tvrdý silentbloky vyplatí se to? Děkuji

Zadní náprava z felicie do favorita #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]