Nejste přihlášen/a.
Vážení rádci, prosím o radu, jak to chodí dnes s přepisem auta, pokud kupující je z jiného města.
Uvedu příklad.
V neděli pojedu pro auto do Brna. Auto je na majitele hlášeno v Brně.
Já jsem z Prahy, tudíž cesta je celkem daleká.
V neděli bych chtěl s autem odjíždět. V pondělí bych chtěl auto doregistrovat. Vím, že dnes se již musí auto převést na niového majitele ve městě, kde auto registrováno. Abych nemusel znovu v pondělí absolvovat cestu do Brna, jde na místě sespat nějaký papír, kterým uřadům stačí, že by za mne majitel auto doregistroval a TP mi poslal poštou, jako to šlo dříve?
Pokud by to šlo,jakým způsobem toto zanést do kupní smlouvy? Řekněme, koupil bych auto, majitel by mi dal kopii TP, autem bych odjel a auto by nedoregistroval na mne, já bych měl poté auto bez TP. Máte tedy někdo, prosím, zkušenosti s podobnou situací? Děkuji za reakce a zdravím.
Musíš mu dát ověřenou plnou moc a prachy na přihlášení, případnou ekodaň a na evidenčku, kterou musí udělat na tvoje jméno což není problém. Jak ošetřit ve smlouvě? To teda nevím pro podvodníky je stejně jakákoli smlouva jen cár papíru to je spíš tak doufat a nebo si holt udělat výlet v pracovní den.
Pokud ho koupíš v Ne a dáš PM prodejci,tak bys s ním nesměl ani odejet,neboť při přepisuje nutné předložit mimo jiné TP a ORV,s kopijí TP či ORV nesmíš vozidlo provozovat! Takže doporučení -přijet v pracovní den,nebo dopředu poslat svojí ověřenouz PM prodejci ,který Vaším jménem provede EvK a přehlášení,Vy v neděli zaplatíte KS+ další náležitosti (800+cca200kč navbíc za převod a evidenční)dostatnete autos doklady a v klidu jedete domů (v klidu ne neboť tankodromem zvaným D1 se asi v klidu nedá jet!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.