Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto?

Od: anka odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu ohledně nového auta. Jsme dva, já 178 cm, manžel 198 cm, budeme tři. Do auta chceme investovat max 300 tis. Kč, aby to mělo slušnou výbavu - posilovač řízení, tempomat, klima a další vychytávky pro příjemnější jízdu. Nevíme, co koupit. Vlezli jsme do H i30, ale pro manžela malý prostor na nohy, jakýsi nízký posez, jak v kajaku, vcelku mě to překvapilo. Jinak jezdím s fábkou, když jede manžel, tak vzadu 0 místa. Takže, co teď? Auto hlavně po městě a do vedlejších měst, 2x ročně dovča, žádný extra nájezd. Tak jako každý bych si přála kvalitní, bezproblémové a spolehlivé auto, nic víc, nic míň. V motorizaci se nevyznám. Benzín je mi jasný. Poradíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den.

S vašimi možnostmi bych šel do

1) Volkswagen Golf 1.4 TSI

2) Mazda 3 Sport 1.6 16V

3) Citroën C4 1,4 VTI 95 FURIO

chce to vyhlédnout ten správný kousek - plný servis, vše doložitelné, nejlépe ještě v záruce

doplněno 30.07.15 16:15:

já seděl v servisu, kde pan podnikatel hodnotil nakoupené i20 a i30 - kolikrát je měl v prvním roce v servisu, co se jak kazí... myslím, že německá kvalita vyrobená v česku v tomto případě konkuruje Větnamu.

uska*
hodnocení

0x

Seděla jsem v H i20 a pocit byl stejný jako u vášeho manžela - jako v kajaku. Pa jsem zkoušela novou fabii a super, Musela jsem sedadlo posunovat hodně dopředu neboť nemám 2 m. Vyzkoušejte.

hubas*

Sám mám 198cm a nových aut jsem v poslední době vyzkoušel dost a vybíral jsem dlouho. Vyhrál nový Opel Corsa 5dv 1,4 16v 66kw s továrním LPG, příplatková barva, 16"alu, bohatá výbava (Drive). Cena těsně pod 300tis.

zakus*
hodnocení

0x

Mrknete na Opel Meriva B. Vyborne hodnoceni co se tyce poruchovosti, spousta mista a vyssi posez. Kolem 300 bude v benzinu 74 kW vcetne dalsi vybavy.

bruno*
hodnocení

0x

Aby se dvoumetrový chlap pohodlně vešel do prcka typu Corsy, mi připadá jako špatný vtip. Ano, může si sedadlo posunout dozadu, ale pak si tam můžete odložit maximálně zavazadýlko. Nemluvě o prostoru nad hlavou, řídit v poloze pokorného služebníka bych fakt nechtěl. Nuže - rozvor náprav aspoň 2700 mm, aby žili i ti vzadu. Konkrétní typ a značku nedoporučím, protože vyhovujících aut je hodně. Chce to ponořit se hlouběji do nabídek webů, vědět co přesně chcete a určitě najdete. Při takové investici se to vyplatí. Spoléhat na zkušenosti a doporučení pár lidí z této stránky je s odpuštěním kravina.

hubas*

Ono když se podíváte na rozměry a porovnáte s Fabií, tak zjistíte, že "prcek" to není. Velkou výhodou je volant stavitelný ve dvou osách a to v dostatečném rozsahu. Opěradla předních sedadel jsou dostatečně tvarovaná pro kolena zadních cestujících. Osoba kolem 170ti si tam sedne vpohodě. Si to vyzkoušejte, já byl příjemně překvapen...

doplněno 30.07.15 17:42:

Nová Fabia: rozvor 2455mm

Nová Corsa: rozvor 2510mm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]