Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny a prosím o radu ohledně nového auta. Jsme dva, já 178 cm, manžel 198 cm, budeme tři. Do auta chceme investovat max 300 tis. Kč, aby to mělo slušnou výbavu - posilovač řízení, tempomat, klima a další vychytávky pro příjemnější jízdu. Nevíme, co koupit. Vlezli jsme do H i30, ale pro manžela malý prostor na nohy, jakýsi nízký posez, jak v kajaku, vcelku mě to překvapilo. Jinak jezdím s fábkou, když jede manžel, tak vzadu 0 místa. Takže, co teď? Auto hlavně po městě a do vedlejších měst, 2x ročně dovča, žádný extra nájezd. Tak jako každý bych si přála kvalitní, bezproblémové a spolehlivé auto, nic víc, nic míň. V motorizaci se nevyznám. Benzín je mi jasný. Poradíte?
Dobrý den.
S vašimi možnostmi bych šel do
1) Volkswagen Golf 1.4 TSI
2) Mazda 3 Sport 1.6 16V
3) Citroën C4 1,4 VTI 95 FURIO
chce to vyhlédnout ten správný kousek - plný servis, vše doložitelné, nejlépe ještě v záruce
doplněno 30.07.15 16:15:já seděl v servisu, kde pan podnikatel hodnotil nakoupené i20 a i30 - kolikrát je měl v prvním roce v servisu, co se jak kazí... myslím, že německá kvalita vyrobená v česku v tomto případě konkuruje Větnamu.
Seděla jsem v H i20 a pocit byl stejný jako u vášeho manžela - jako v kajaku. Pa jsem zkoušela novou fabii a super, Musela jsem sedadlo posunovat hodně dopředu neboť nemám 2 m. Vyzkoušejte.
Aby se dvoumetrový chlap pohodlně vešel do prcka typu Corsy, mi připadá jako špatný vtip. Ano, může si sedadlo posunout dozadu, ale pak si tam můžete odložit maximálně zavazadýlko. Nemluvě o prostoru nad hlavou, řídit v poloze pokorného služebníka bych fakt nechtěl. Nuže - rozvor náprav aspoň 2700 mm, aby žili i ti vzadu. Konkrétní typ a značku nedoporučím, protože vyhovujících aut je hodně. Chce to ponořit se hlouběji do nabídek webů, vědět co přesně chcete a určitě najdete. Při takové investici se to vyplatí. Spoléhat na zkušenosti a doporučení pár lidí z této stránky je s odpuštěním kravina.
Ono když se podíváte na rozměry a porovnáte s Fabií, tak zjistíte, že "prcek" to není. Velkou výhodou je volant stavitelný ve dvou osách a to v dostatečném rozsahu. Opěradla předních sedadel jsou dostatečně tvarovaná pro kolena zadních cestujících. Osoba kolem 170ti si tam sedne vpohodě. Si to vyzkoušejte, já byl příjemně překvapen...
Nová Fabia: rozvor 2455mm
Nová Corsa: rozvor 2510mm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.