Nejste přihlášen/a.
Je mi 21let a chci si koupit užitkáč a ať už nové nebo ojeté chci složit něco hotově a zbytek měsičně doplácet. A tady se dostáváme k mé otázce koupit ojeté s tím že budu splácet kratší dobu ovšem k splátkám musím počítat s opravama protože auto již bude mít něco nalítané nebo vzhledem k financování a splátkovým možnostem koupit auto nové a splácet o něco déle s tím že mám nové auto a záruku - díval jsem se na stránky výrobce a kdybych koupil nové tak bych po dobu 48 měsíců splácel něco přes 6 tis Kč.
Před rokem jsem řešil stejnou otázku jako Vy. Při dnešní úrovni autobazarů a podvodech s přetáčením kilometrů atd. atd. jsem zvolil možnost NOVÉ. Jsem spokojený a nelituji.
Pro začátek doporučuji Octavii. Po čase s větší praxí je nejlepší auto služební auto. Jinak rok staré, pokud možno od autorizovaného servisu. je prakticky nové, nebude to šrot. A vyhazovat peníze za auto formou leasingu je blbost na druhou. Buď peníze má, nebo si půjčí od banky, rozhodně ne splátny na leasing. Přeplatí cca. 2x.
ojetý "užitkáčů koupený v ČR bude s největší pravděpodobností pochybné kvality, pokud to bylo firemní auto, zaměstancům bylo jedno jak s tím jezdí, vidím to každý den v běžném provozu...firemní užitkáče a oktávky s pražskou SPZ, to jsou největší piloti našich dálnic a silnic
ojetý užitkáč z Německa bude mít najeto víc, ale víc bych věřil tomu že byl poctivě servisován, ideální by bylo koupit ojetinu v SRN od fyzické osoby, bez překupníků, možná budete pořekvapen tím že fyzická osoba si zakládá do desek všechny faktury za serivisní práce, včetně dokaldu o pořízení auta, všechny protokoly z technických prohlídek, ve sklepě má další sadu pneumatik, nekdy i dvě, a někdy i v lepenkové krabici i použité náhradní díly, které servis vyměnil v minulosti za nové
Servisní knížka vyplněna a stav tachometru odpovídá realitě a úkonům podle servisní knížky a protokolům z HU ( technická prohlídka)
Když to koupíte u překupníka,
Po překroření německočeských hranic se stav tachometru auta upraví o 250 tisíc směrem dolů, ztratí se protokoly z německé TUV , dokumentující skutečný stav tachometru a servisní knížka také, nebo jí někdo zfalšuje, pak se auto přistaví na českou STK která zdokumentuje stav stočeného tachometru, v poslední době je také oblíbeným trikem přistavit na STK auto s nefunkčím počítadlem ujetých kilometrů
hele, doporučuji si koupit něco ojetého, neznamená to, že když už je to ojetý, že se to musí hnedka rozpadnout...to se mmj. může stát i u nového, když má člověk smůlu, ale koupil bych ojetinu, taky záleží jakej užitkáč myslíš, jak velkej a hlavně na co, za s tím chces vozit pár věcí jako v berlingu a nebo chces transportéra A hlavne co je důležitý, vem si něko s sebou na poradu, víc očí víc vidí !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.