Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám problém,potřebuji vyměnit brzdové kotouče na Puntu a zaboha nemůžu starý kotouč sundat.Je přirezlý,nepomáhá WD sprej,ani mlácení paličkou,prostě drží a nepovolí:Asi by pomohlo nahřátí autogenem,ale ten nemám,nanejvýš horkovzdušnou pistoli nebo benzínovou letlampu,ale to jsem nezkoušel.Auto je nepojízdné,takže do servisu jedině odnést v náručí
.Jsem z toho zoufalý,nevím,možná existuje nějaká možnost,jak kotouč sundat.Co já vím?Stahovák?Tak velký nemám.Snad někdo poradí.Děkuji moc.
STK ,kdy levý šel dolů bez použití síly,tak pravý ,přestože měl vůli,tak jsem jej musel doslava a do písmene rozštípat.Po desítkách ran 2kg palicí po hodině povolil. A jako perlička-technik se na opakované ani na kotouče nepodíval!
Zdravím, tak mlátit to toho hlava nehlava není řešení, budete se divit, ale můžete si rozhodit geometrii či vyhnout náboj v těhlici. Než mlátit, tak bych to nahřál či použil stahovák či obojí.
0x
soused tak stahoval brzdy cca 3 měsíce zpět - dva dny to měl na špalcích a zkoušel kladivo, sikovky, hasák, navrtat, uvolňovač šroubů...
Nezbylo, než zavolat servisákovi, který přijel se stahovákem... měl to za půl hodiny hotový.
Někdy prostě člověk neušetří ![]()
Jsou tu odborníci, takže jsem nechtěl na násilí reagovat. Souhlasím však s Trtr@ - někdy násilí při demontáži znamená poškození další věci, mnohem dražší... já bych do většího kladiva nešel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.