Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám problém,potřebuji vyměnit brzdové kotouče na Puntu a zaboha nemůžu starý kotouč sundat.Je přirezlý,nepomáhá WD sprej,ani mlácení paličkou,prostě drží a nepovolí:Asi by pomohlo nahřátí autogenem,ale ten nemám,nanejvýš horkovzdušnou pistoli nebo benzínovou letlampu,ale to jsem nezkoušel.Auto je nepojízdné,takže do servisu jedině odnést v náručí.Jsem z toho zoufalý,nevím,možná existuje nějaká možnost,jak kotouč sundat.Co já vím?Stahovák?Tak velký nemám.Snad někdo poradí.Děkuji moc.
Zdravím, tak mlátit to toho hlava nehlava není řešení, budete se divit, ale můžete si rozhodit geometrii či vyhnout náboj v těhlici. Než mlátit, tak bych to nahřál či použil stahovák či obojí.
soused tak stahoval brzdy cca 3 měsíce zpět - dva dny to měl na špalcích a zkoušel kladivo, sikovky, hasák, navrtat, uvolňovač šroubů...
Nezbylo, než zavolat servisákovi, který přijel se stahovákem... měl to za půl hodiny hotový.
Někdy prostě člověk neušetří
Jsou tu odborníci, takže jsem nechtěl na násilí reagovat. Souhlasím však s Trtr@ - někdy násilí při demontáži znamená poškození další věci, mnohem dražší... já bych do většího kladiva nešel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.