Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak demontovat přirezlé brzdové kotouče

Od: adetouk® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,mám problém,potřebuji vyměnit brzdové kotouče na Puntu a zaboha nemůžu starý kotouč sundat.Je přirezlý,nepomáhá WD sprej,ani mlácení paličkou,prostě drží a nepovolí:Asi by pomohlo nahřátí autogenem,ale ten nemám,nanejvýš horkovzdušnou pistoli nebo benzínovou letlampu,ale to jsem nezkoušel.Auto je nepojízdné,takže do servisu jedině odnést v náručí*smich*.Jsem z toho zoufalý,nevím,možná existuje nějaká možnost,jak kotouč sundat.Co já vím?Stahovák?Tak velký nemám.Snad někdo poradí.Děkuji moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mopet*
hodnocení

3x
Co nejde silou, jde ještě větší.
Použij větší kladivo .
Jj přesně tak.Já před opakovanou
STK ,kdy levý šel dolů bez použití síly,tak pravý ,přestože měl vůli,tak jsem jej musel doslava a do písmene rozštípat.Po desítkách ran 2kg palicí po hodině povolil. A jako perlička-technik se na opakované ani na kotouče nepodíval!
trtr

Zdravím, tak mlátit to toho hlava nehlava není řešení, budete se divit, ale můžete si rozhodit geometrii či vyhnout náboj v těhlici. Než mlátit, tak bych to nahřál či použil stahovák či obojí.

hodnocení

Takže dobrá věc se podařila!Podložil jsem spodní rameno špalkem,potom stačily tři ,čtyři pořádné rány kladivem a kotouč se odloupl,jak perník*ua*.Já su tak šťastné! Děkuji všem rádcům za jejich příspěvky *palec*.

hodnocení

2x
Pulkilový kladivo a bouchat po obvodu kotouče pod brzdnou plochou
Ještě se mi nestalo aby to nešlo
Nesmiš se bat do toho říznout

hodnocení

0x

soused tak stahoval brzdy cca 3 měsíce zpět - dva dny to měl na špalcích a zkoušel kladivo, sikovky, hasák, navrtat, uvolňovač šroubů...

Nezbylo, než zavolat servisákovi, který přijel se stahovákem... měl to za půl hodiny hotový.

Někdy prostě člověk neušetří :(

doplněno 30.07.15 12:38:

Jsou tu odborníci, takže jsem nechtěl na násilí reagovat. Souhlasím však s Trtr@ - někdy násilí při demontáži znamená poškození další věci, mnohem dražší... já bych do většího kladiva nešel...

hodnocení

0x

No s tím nahříváním opatrně-ať nevypálíte ložiska.Jestli budete dávat nové tak flexu,majzl a pořádné kladivo:) a za půl hoďky je to dole.Jen z tou flexou opatrně(nedořezávat a použít ten majzlik s kladívkem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]