Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkonnost motoru 1.2. 59 kw

Od: zacatecnice odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, můžete mi sdělit svůj názor na Nissan Note 1.2 59 kw a jeho výkonnost? Nebude příliš slabý? Uvažuju o koupi tohoto auta, začínám řídit a nechci nic malého ani velkého, to mi přijde vcelku jako střed. Akorát ten motor, abych třeba na dálnici nebyla jako šnek. Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Nissan Note není težké auto, motor není sice nejsilnejší ale na dálnici pojede 130.Počítejte v této rychlosti s vyšší spotřebou .

hodnocení

0x
59 kW na ježdění s menším autem v pohodě, na tahání nákladu to úplně ideální není, ale jinak ani na dálnici bych neviděl problém. Máme Felicii s 55 kW a s tou není problém jet 160, ve 130 je má ještě v pohodě výkonovou rezervu.
radekradeczech

Vaše felicia je ale o 4dcl objemu větší! Na to nezapomínat!

hodnocení

0x
Bude to motorová trágedie
hubas*

Důležitější než maximální výkon je jeho průběh a průběh kroutícího momentu, který je možno dohledat. Rovněž záleží na zpřevodování. Může to být živý malý čtyřválec jako např. 1,2 v Suzuki Swift, který určitě není možné označit ve své třídě za "tragický". Obecně lze říci, že malé japonské motory jsou živější než evropské stejné velikosti.

Tragedie - to je hodně silné slovo. Note skutečně nemá výkon Lamborghini, ale rozhodně to není žádný lenoch. Maximálku jsem nezkoušel, ale běžný dálniční provoz dává bez potíží. Tím nemyslím plížení se devadesátkou za kamionem, ale jel jsem s ním tak do 140km a byl živý až dost, určitě má ještě dost rezervy. Ono totiž v těch 130 -140 km motor točí dost otáček a tím je v pásmu blízkému max výkonu.

hubas*

Poupravím: Ne maximálnímu výkonu, ale maximálnímu kroutícího momentu! 137km/hod=4000ot.= maximální moment.

doplněno 29.07.15 22:10:

Můj osobní problém je ten. že je to tříválec...vím, že doba se mění, ale pro mě nebude tříválec plnohodnotným motorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]