Nejste přihlášen/a.
Ahoj, před chvílí se mi vlastní nešikovností podařilo kopnout do kanistru s benzínem a rozlít tak zhruba 2 až 3 litry. Chtěla bych proto, asi spíše zdejší mužskou část, poprosit o radu, zda stačí, že jsem ten benzín vytřela a garáž nechávám vyvětrat, nebo je potřeba v rámci bezpečnosti udělat ještě něco. Samozřejmě tam nehodlám škrtat sirkama ani jinak manipulovat s ohněm nebo alespoň pro dnešek používat nástroje, které by vydávaly jiskry.
Díky.
Dobrý den, já jsem sice ženské osazenstvo, ale poradit Vám můžu, neboť jsme před nedávnem přelívali s přítelem benzín z kanistru do auta a poněkud nám ujel trychtýřek... Okamžitě jsem kontaktovala otce, kterýžto je bezpečnostní inženýr, takže rada přímo od zdroje povolaného - benzín se vypaří a s vodou netvoří žádnou nebezpečnou směs, takže pořádně vytřít, samozřejmě se vyhýbat jakýmkoliv zdrojům tepla/jiskrám ap., vodu vylít, několikrát opakovat, nechat uschnout. Zkusit po čichu, jestli tam není zbytek, klidně i po zaschnutí ještě jednou utřít - a mělo by být vše OK. Větrat, tak jak děláte, aby nevznikly koncentrované výpary, na které by pak stačilo i obyčejné zazvonění zvonku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.