Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zetal na dodatečný převod vozidla. Byl jsem mimo republiku a pak dlouhodobě nemocný a nevěděl jsem a nestihl jsem převod vozidla. Nevíte někdo jak zařídit, či jak postupovat? Nyní mám vozidlo vedené jako v převodu - čili je to vrak k likvidaci. Děkuji za odpovědi.
Marty05
Je to jednoduché, dotyčný má například v Nigérii "firmu", která zajistí doručení žádosti o doregistraci auta např, pražskému magistrátu, s tím, že na obálce odeslané z Nigérie bude razátko odeslání 30.06.2015.
Zásilka tak klidně může dorazit po měsíci.
Moc se o tom nepíše ale využívá se to ke zdržování správního řízení, například když někdo proti rozhodnutí správního orgánu nepodá včas, následuje sankce, ketrá se stane pravomocnou, a když je vynucována ( např. exekutorem), dorazí psaní z Nigérie, které obsahuje odovlání, a podle razítka na obálce bylo odesláno vbčas, v zákonné lhůltě...
Podle méhé názoru jde o protiprávní činnost, v parlamentu se už projednává slušná sankcw za podobné jednání , kdy je uveden sprtávní orgán v "omyl"...
Takže není možnost, vozidlo, které je 5 let staré, vpořádku, stk ok, pojízdné, doregistrovat? chápu, že na to bylo dost času. Ale jak jsem psal, byl jsem mimo ČR, o tom, že se tu něco takvého děje, jsem neměl ani ponětí. A teď mám vůz, na který se mohu jen chodit dívat? Vím, že nejsem jediný případ. Ale jsem v tom doopravdy nevině a nechápu, proč neudělují nějaké vyjimky, popřípadě neumožní doregistrování?
Určitě mu vyhoví!
To snad nemyslíte vážně? Úředník pro toto nemá oporu v legislativě a nic s tím ani dělat nemůže.Každý měl možnost zavčasu toto udělat a to že byl mimo nebo dlouhodobě nemocný nemá právní oporu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.