Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání nápravy

Od: 1mirda2* odpovědí: 4 změna:

Při zapojení karavanu na tažné.Mně začne nepříjemně vrzat zadní náprava.Při každé nerovnosti včetně rozjezdů .Tažné mám namazané.Po odpojení karavanu auto při zhoupnutí vrzne a pak se to už neukáže až zas při zatížení tažného zařízení.Je to takovej zvuk jak když dře někde guma nebo něco podobného.Auto je tři roky staré.Tažné je tam montované loni.Táhlo jen 5x karavan.A začalo to vrzat.Co to je nebo co to může dělat.Mám podezření na tlumiče možná nějakéj silenblok.Dacia logan mcv 25000km.Kolik může stát oprava tlumiče nebo silenbloky popřípadě něco dalšího.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A aký je ťažký ten karavan? Vyhovuje tecnickému preukazu a hlavne či ten karavan neprekračuje dovolené zaťaženie oja na guľu.

doplněno 29.07.15 09:36:

Tak s autom na rampu a všetko prezrieť kde na ktorom spoji sa ukazuje pohyb alebo kde sa opotrebuje guma v stabilizačných spojoch.Tiež si treba uvedomiť,že je to dácia.

1mirda2*
hodnocení

Karavan má cca 670.Zatížení na oj bude asi ok.Vše jsem z karavanu vyházel a dal jen nutné věci /ledničku,postel a dvě lavice+plastovej stolek.Dřív vážil asi 980kg.Vše tam bylo z dřevotřísky včetně nábytku. .Takže jsem to odlehčil.A začalo to dělat.Rozložení v karavanu je taky ok.Postel vepředu,lavice nad nápravou a lednička u nápravy vzadu je jen rezerva.

gumid
hodnocení

0x

Jestli má na spojovacím zařízení stabilizační kouli, tak se mazat nesmí (jsou tam jakoby brzdové desky a ty se nesmí zamastit).

kobras.cz/...

1mirda2*
hodnocení

To právě nemám.Mám tam žehličku/zapojování na tažné sport jacht.Což je jen klasika na zapojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]