Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia kontrolka brzdového systému

Od: thomaser* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, za jízdy zničeho nic začla svítit kontrolka brzdového systému. Hladina brzdové kapaliny je na maximum, nikdy mi to předtím nedělalo. Nevíte co s tím?

Předem děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

2x

Kontrolu ( ! ) rozsvěcuje jen nádobka s brzdovou kapalinou, spínací skříňka k vůli testu žárovičky v poloze startér, kdy se klíčkem překonává pružina, aby klíček vracela z polohy Start na polohu 2 (tedy při točení startéru kontrolka brzd svítí - díky dalšímu testovacímu kontaktu na této poloze klíčku) a naposled při systému ABS a pofaceliftové feldy kontrolku rozsvěcuje elektronika v přístrojové desce společně s kontrolkou ABS.

1. Odpoj konektor od nádobky. Pokud bude svítit jak má (tedy při startování a pak už ne), tak pořeš plovák víčka

2. Pokud je problém stále, tak vyměň kontaktovou část oříšku spínací skříňky

thomaser*
hodnocení

Děkuji, zítra zkusím odpojit plovák a řešit to dál. Teď večer se do toho chystat nebudu :). Ale moc Vám děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

máte ABS? a brzdy normálně fungují?

doplněno 25.07.15 21:52: spatny spinac brzdovy? zavada brzd -snímač? ...

thomaser*
hodnocení

Nemám ABS, ano zkoušel jsem prudce zabrzdit

doplněno 25.07.15 21:57:

Ještě hladina kapaliny je na maximum, myslíte třeba, že to může být tím? Ale předtím mi to nedělalo. Nevím zda trošku upustit ať je to v normálu a nebo to neřešit, znova zkusit nastartovat a uvidím zda ta potvora bude svítit.

hodnocení

0x

Filetu neznám i kldyž jsem ji párkrát pilotoval,takže dotaz,je červená či jen oranžová? Oranžová by mohla být kontrolka tloušťky obložení .

thomaser*
hodnocení

Je to červená kontrolka s vykřičníkem, poukazuje to na vadu v brzdové soustavě

vklus

S takovou kontrolkou a hlavně destičkami jsem se na feldě ještě nesetkal. Felda je na to moc blbé auto.

gumid

I Favorit má kontrolku tloušťky obložení brzd a kontrolku ABS. Akorát se nikdy nezapojovala na svazky el. systému - nebyly ještě jednotky (přišla Felda a až ta měla ABS)

pozn.: jen modely s novější přístrojovkou po roce 93 - 95

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]