Jednoducha otazka, Renault Megane Scenic 1.9 tdi rok 1998. Bud je vadny altik, nebo jeho komponenty. Nebo po oprave remene klikove hridele neni vse na svem miste. Problem se objevil po vymene remenice a jiz zminovaneho remenu. Poradi nekdo?
Ohledne kontrolek vse ok, kdyz zastavim, viz musela jsem natankovat, tak jsem musela tri krat nazhavit, pak to chytlo. A nez to chytlo tak se rozsvitila baterka a olejnicka, pak zase vse v poradku. Studeny start ok, ale oak uz nemuzu nikde zastavit
Po startu pokud zhasne kontrolka dobijení je třeba měřit napětí ma baterii pokud bude 13,8-14,2V je možné že odchází baterie - jak je ta baterie stará?
Takže dobíjíte to napětí je ok udělal bych to nasledovne změřte napětí na baterii při startu jak pude pod 8v je baterie v haji ,další co bych udělal je že bych ji celonočně nabijel a poté pokud bych v nasledujících dnech zas nenastartoval šel bych pro novou
iv@ Ohledne kontrolek vse ok, kdyz zastavim, viz musela jsem natankovat, tak jsem musela tri krat nazhavit, pak to chytlo. A nez to chytlo tak se rozsvitila baterka a olejnicka, pak zase vse v poradku. Studeny start ok, ale oak uz nemuzu nikde zastavit.
Není to jen problém se startem teplého motoru? Když " Studeny start ok" a taky "musela tri krat nazhavit, pak to chytlo" - u teplého motoru. Pokud by to byla až tak špatná baterie, cykly 3x žhavení a 3x startér by by ji dodělaly a motor nechytne - startér se většinou neroztočí. V posledních dnech jsem teplý start řešil 2x, v obou případě to byla váha vzduchu s čidlem teploty...
Skoda octavia 1.9 Tdi I generace jak 66 kw tak 81 kw take obcas trpely na spatne teple starty a nechtely chytnout az na opakovany pokus. Pomohla uprava map v ridici jednotce od nejake firmy co se tim zabyva. Napr. firmy zabyvajici se chiptuningem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.