Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám tuto fabii jen zhruba měsíc.. Co mě však dneska zarazilo je to že teplota oleje dosáhla skoro až 100 stupňů... ( 98 C ) je to normální či zajet do servisu? Díky za radu
Je to opravdu normální. Já má ve feldě taky obča přes 100°C.
Dokud to nebude více než 120-130°C, tak neřešit.
doplněno 24.07.15 18:37:tombrava>
Tazatel se ptá na teplotu oleje, tak proč tu pleteš teplotu vody? Teplotu oleje mám normálně na budíku teploty oleje. Ještě mám ve feldě budík tlaku oleje. Ale na ten se nikdo neptal, tak o něm ani nepíšu.
A teplota oleje 100°C není opravdu nic zvláštního, když se teploty venku blíží ke 40°C.
To jsou "rady" . Zaprvé: Odkdy máte informace o teplotě oleje? Bavíme se o teplotě "vody", tedy chladící kapaliny---takže cokoli nad 100 C je špatně, protože olej má v tu chvíli ještě více a degraduje, hlavně minerální složky, pokud to není plně syntetický. Otevírací teplota termostatů do chladícího velkého okruhu je 76-85 C podle typu auta/motoru a okolo těchto teplot voda osciluje při normálním provozu. Spínací teplota větráků (=nucené dochlazení při stání v koloně či pomalé jízdě do kopce) je 88-94 C, zase jak u kterého auta/motoru. Takže přes 95 stupňů, pokud je vše na chladícím okruhu auta v cajku, to nemůže normálně vylézt...NEbo se něco změnilo a TSi Tdi pracují na vyšších teplotách? Rád se nechám poučit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.