Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslíte, že půjde svařit výfuk v tomto místě? Konkrétně je to kousek od koncového tlumiče výfuku... Popř. kolik za to budou chtít? Nový výfuk včetně středového dílu můžu koupit nejdříve za měsíc.. Tak potřebuji nějaké dočasné řešení...
Díky za pomoc.
Taková opravdu nouzovka se dá použít plechovka od piva. Vypít, odříznout vršek a spodek, pak podélně rozříznout, nasadit na oba díly,omotat a sponkama pořádně stáhnout. Možno ještě nečím na výfuky omotat a utěsit.
Tak nový poznatek, jak teď nevede trubka přímo do koncovýho tlumiče výfuku, ale pod něj, tzn. Že koncový tlumič je tam teď k ničemu.. Tak auto výrazně ožilo.. Takže bude vnitřek nejspíš nějaký ucpaný, vysypaný..
V tom případě to nemá cenu řešit jinak, než že koupím nový díl..
Díky tedy všem!
Jen doplnim: Svářel jsem "podobný" výfuk CO-čkem (pro neznalé: svařování technologie MIG-MAG-plyn CO2) svářečkou drát průměr 0,6 mm -pracné, ale dá se. Když nejsou peníze, ale je drát...
To nevypadá dobře. Ta trubka je tak zkorodovaná, že svařovat nepůjde. Musel byste odříznout du děravou část trubky až k relativně zdravému místu (u pravého okraje prvního obrázku) a nahradit kouskem nové trubky (nebo vytvořit z plechu), sundat tu objímku u tlumiče a svařit natvrdo k sobě. Pak by to mohlo pár měsíců vydržet. Ale žádný svářeč z téhle práce nebude odvázaný.
doplněno 23.07.15 19:03:Předpokládám, že spoj je právě pod tou sponou. Ta tam nebude jako součást předchozí opravy. Trubky jsou tam zastrčené do sebe a tou sponou je hrdlo jedné trubky stažené na druhou trubku. Rozebrat to na 99.9% nepůjde, takže uříznout před sponou, vložit kus náhradní trubky a svařit.
Známý mi takto nouzově opravil obdobně "upravený" výfuk,žel použil trubku z nerezu ale dřív než to opět upadlo,dal jsem novou,celou trubku.Upadlo mi to u katíku.
Na aukru prodávají spony či jak to nazvat,které jsou přímo na takopvé nehody určené!Jinak sehnat trubku,kousek 10cm vnitřní průměr jako je vnější průměr na autě a tou to přemostit
Jak píší ostatní!Jinak vapadá že již jednou to bylo opravováno právě tou sponou!
Díky všem za odpovědi.. No tou sponou to asi nepůjde, protože by nebyla kam dát, když vedle ní to takhle řešil předchozí majitel a pod tím to bude určitě na kaši.. No tak to vypadá, že asi počkám a do měsíce koupím středový a koncový díl vyfuku.. Protože jsem nikde nenašel spojení mezi koncovým a středovým dílem.. Muselo to být někde tam, kde je to opravováno..
není to náhodou Golf 2 ..je mi to nějak až moc povědomé, tak jsou tam řešeny spoje mezi jednotlivými díly výfuku...takže tu spojku nevyhazovat- pokud nabudete mít novou -budete ji určitě potřebovat!
Nene, není. Nissan Primera P10 2.0, měl jsem dříve stejný model jen s jinou motorizací a takhle to tam řešeno nebylo. protože jsem na něj taky objednával koncový díl vyfuku a šel normálně přidělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.