Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat?

Od: accept* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,můžete mě poradtit někdo,má Renoulta Sceníka rv:2001 1,6 problém je že se začala přehřívat teplota na budíku ale jen když jezdím s autem po městě. V normálním provozu mimo město drží teplota v pohodě a ručička na teploměru je v prostřed budíku. Jen když jezdím po městě tak se přehřívá a jručička teploměru je dá se říct až na konec bez dvou čárek na budíku. Sahara se normálně zapne a fachčí. Může být špatný termostat? děkuji za každou radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

2x

kontrola řemenu vodní pumpy, opatrně umýt lamely chladiče saponátem - mírným proudem vody - může být zamaštený a nalepený prach tím menší chlazení, provozní teplota u os. se pohybuje v rozmezí 85 - 105 stupńů celsia takže bych to nějak nehrotil, pokud jde o vozidlo od někoho koupené - je možné, že tam nějaký dobytek lil vodu z kohoutku a chladič je zarostlý kamenem, pokud by se to opravdu přehřálo tak by s nějvětší pravděpodobností už prdla hadice chladící kapaliny a vyteklo to ven...asi jsou měněny hadice u chlad, systému? jinak po 14 letech by to nevydržely, kdyby se to opravdu přehřívalo...pokud vyměníte termostat a dáte tam?pokud je to u francouze možné termostat který bude otvírat dříve, tak si v zimě moc nezatopíte / u favorita byly asi 3-4 druhy tuším/

k2
hodnocení

0x

A z ceho usuzujete, ze se auto prehriva? V techto vedrech pri poskakovani po meste bych v tom nevidel problem. Pokud se zapne sahara a teplota dale nestoupa, tak bych to povazoval za vlastnost a naopak spravnou funkci systemu. Jako problem bych to videl az ve chvili, kdy prestanou vedra a tento "problem" bude pretrvavat...

accept*
hodnocení

no právě že teplota dále stoupá i když se sahara zapne,asi to nebude normální když je ručička budíku skoro na doraz i když běží sahara.

A jste si 100% jistý že "sahara" -ventilátor chladič funguje? V těchto hicech je docela běžné že se může přehřívat motor i ppři správné funkci chlazení.

Osobně když mi stoupne teplota nad 80°C tak pouštím i topení naplno (napsoledy ve čtvrtek minuilý týden-jel jsem asi 10km po objízdné trase-okreska -za kombajnem s rychlostí do 20km/hod

PS ventilátor spíná při budíkových cca85°C a protže toto vím tak neřeším výměnu tepl.čidla pro budík!

PS ještě doporučení pokud je vše OKM,tak motor by měl běžet ,např jet 50km/hod ne na 4° ale na trojku=větší otáčky,rychlejší cirkulace kapaliny,ale menší zátěž

accept*
hodnocení

sahara se zapne zrovna včera jsem byl u garáže a nechal běžet motor a zapla se takže fachčí.

hodnocení

0x

teplota by stoupat neměla co vodní pumpa maká jak má? v nádobce na vodu by mělo jít vidět jestli de vratkou zpět voda mělo by to téct na volnoběch nanejvýš při mírným plynu jestli neteče nebo až po řádným sešlápnutí plynu typuju to na problém s pumpou

ten termostat se mi nezdá kdyby neotvíral neohřálo by to velkej okruh a nespustilo by to větráky ale možná neotvírá uplně zkus jinej uvidíš

accept*
hodnocení

vodní pumpa je 8 měsíců stará taky jsem jí nechal vyměnit.

Tak začni novym termostatem a když to nepomuže tak bych začal uvažovat o načatym těsnění pod hlavou
accept*
hodnocení

tak jsem to šoupnul do servisu,bylo mě řečeno že to bude trmosta tak uvidím,ale děkuji za rady všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]