Nejste přihlášen/a.
Co dělát aby auto nejelo dozadu jak jsem na semaforech nebo jak se rozjíždím z parkovíště
doplněno 21.07.15 22:08:a i když némam zařazenou zpatečku a auto jéde dozadu
Brzdit!
V autoškole jistě učili rozjezd do kopce s použitím ruční brzdy. Šikovnější a trénovaný řidič to zvládne i s použitím pouze nožní brzdy - buď kombinací odbržďování a postupného přidávání plynu nebo rychlým přešlápnutím z brzdy na plyn - to už chce trošku zkušeností...
Buď nemít zařazenou zpátečku nebo to umět se spojkou a zvedat ji rychleji tak, aby se auto rozjelo vpřed ihned. Ale tam to chce mít cit v noze, kam až s tou spojkou můžete jít rychle a kdy ji začít pouštět pomaleji.
Asi jediná věc, která mi šla už v autoškole
Je to otázka souhry ovládání plynu a spojky. Nedá se poradit detailně, u každého auta se to trochu liší. Najděte nějaké volné místo do kopce kde nebudete nikomu nepřekážet a kde nemůžete nic ohrozit a trénujte, trénujte, trénujte...
Udivuje mě, co se dneska v těch autoškolách učí (nebo spíš neučí). Rozjíždění do kopce (bez ruční brzdy) kdysi patřilo mezi základní úkony, kterým se věnovala značná část praktické výuky.
Já dělal autoškolu 1974. Nedaleko inspektorátu byla ulice značně do kopce a protože instruktor věděl, že se na tom kopci většinou předvádí rozjíždění při závěrečných zkoužkách, nutil mě rozjíždět se znova a znova a znova... Na závěr jsem musel udržet auto na kopci pomocí spojky a plynu (bez brzdy) tak, aby se ani nehnulo (chudák spojka).
záleží asi jak kde. Já dělal autoškolu v 93 (v Kutné Hoře) a učili nás rozjíždět POUZE na ručku. Rozjíždění na spojku jsem se musel bohužel naučit sám.
Ahoj. Tahle skvělá schopnost aut (sjíždět s kopce), se dá využít při nácviku couvání s autem. Takhle naučil kámoš synovu mladou couvat s autem. Vyjeli na volný kopeček v uzavřeném areálu a bez týrání spojky si couvala a couvala a zase popojela až ke skoro úplné dokonalosti. Doplnili jí tím zkušenost, kterou měla nabýt už v autoškole. Tam to asi poněkud odbyli.
Pokud tomu dobře rozumím, tak jde o couvnutí při rozjezdu do kopce. To je jenom o cviku. Prostě trénování dělá mistra
Lehké couvnutí podle mě není na závadu, pokud tedy nestojí někdo hned za vámi... což udělá jen blbec. Pokud nechcete couvnout, jde to docílit více způsoby, nejčastěji tím, že prostě udržíte auto na spojce tak, aby vám necouvalo, nebo se rozjedete přes ručku. Každý je stoupenec něčeho jiného...
A taky si můžete pořídit automat )
No, mně jen zaráží, že Vás to nenaučili v autoškole. To jsou zřejmě ty laciné "rychlokurzy". Nás učili rozjezd do vršku jak s ruční brzdou, tak bez ní, rozjezd s ručkou musí zvládnout každý, jinak nemá co dělat na silnici. To nic ve zlém proti tazateli, spíš fakt Bože chraň nás před tím systémem výky řidičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.