Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení auto- přívěs

Od: kubu odpovědí: 4 změna:

Dobrý den ,dnes jsem se pohádal s otcem o auto ( mazda 323 1.8 94kw ) a přívěsný vozík.Když jsme auto kupovali ,tak tak jsem ho platil já což jsem s otcem domluvil.Peníze jsem dal já a on zajistil ty převody,což bych zvládl,jen je to dost papírování .Zajistil i kouzelné slovíčko POVINNÉ RUČENÍ.*ee*.Tenkrát jsem tomu nedával ještě váhu- bylo mi devatenáct a viděl jsem u otce jen složenku asi na 2700Kč za auto.Tak ok,říkal jsem si to je vpoho.Ale naše vztahy se ted dost zhoršily,ale to tady nechci rozpytvávat.Zkrátka jsem si to auto chtěl od něj jako "koupit" , s čímž on samozřejmě "chytře" souhlasí*smich*.Asi tuší a já ted poté co jsem do toho pronikl taky tuším ,že by mě to pojištění sežralo zaživa ve věku 22 let a bez bonusů.Vyskákaly na mě ceny 6700 - 9800,což mě fakt dostalo.To je fakt masakr!

Ale to není to na co se chci zeptat. Dál máme přívěs do 750kg za auto,kde se povinný ručení platí asi 300 ročně. Když si u něj převedu smlouvu na sebe a budu sbírat tzv "bonusové měsíce" a samozřejmě nezpůsobím nehodu, až si jednou auto přepíšu na sebe srazí se mi u auta ty procenta z pojistky?Neboli vezmu si na sebe přívěs a až nasbírám měsíce,kdy už pojištění auta bude příznivější ,tak si na sebe vezmu i auto?Jde to tak? Nerozlišují pojištovny mezi pojištěnými vozidly?Že by ty měsíce platily jenom když bych si chtěl pojistit třeba další vozík ,ale na auta ne?Máte s tím někdo zkušenosti?

Děkuji za odpovědi:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jj*
21.07.15 16:14
hodnocení

jj

kubo, vy položíte složitě otázku a pak si jako jj stručně odpovíte?

Bonus se převede z auta na auto, z vozíku na vozík. Vyježděné měsíce z vozíku na auto nepřevedete.

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
vlastník auta můžete být a pojistka může být stále na otce pokud s tím souhlasí. Bonusy jsou zvlášť na vozík a zvlášť na auto takže Váš i když chytrý nápad nelze bohužel uskutečnit. Další možností je zda máte někoho známého u pojišťovny umí dát velké slevy a různé "programy" pojištění tak dokážou snížit i o např. 40% ale na cenu jako s plnými bonusy se nedostanete. Sami Vám to nenabídnou jelikož z toho pak mají menší provize.
.
Takže auto přepište na sebe a pojistku nechte na otce (na pojišťovně nahlásit změnu vlastníka provozovatel / pojistník). Nebo se koukněte po někom známém, mě vše spravuje přítelkyně která dělá u pojišťovny tak vím že slevy mohou dát velké.
.
Hezký den NutT

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]