Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení vozidla od 1.1.2015

Od: danysek odpovědí: 7 změna:

Ahoj :) ,

měl bych na Vás takovou prosbu. V pátek se jedu mrknout k soukromému prodejci na auto které se mi líbí.

Pokud se mi bude líbit a koupím ho tak jak správně postupovat k přihlášení vozidla na mě? Evidenční kontrola se dělá u prodávájicího kde vozidlo přihlásil nebo u kupujícího? Prodávájicí je z Hradce Králové a já "kupující" z Plzně.

Zelenou kartu už musím mít na sebe psanou při přepisu vozidla na mě a nebo je na to lhůta 10 dnů? Chtěl bych vše správně vyřídit v jeden den.

Všem děkuji předem za upřesnění.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Danysku, je mnoho možností, nikdy není ta nejlepší.

Nevím jaké vozidlo kupujete, ale já bych postupoval asi takto:

Prohlídka vozidla, zkušební jízda, stanice TK, kde si na svoje jméno necháte udělat technickou kontrolu. Tím Vám technici zjistí, případné vady, a podobně, kde bude moci licitovat s kupcem o ceně. Nebo jen stručnou evidenčku.

Dojet na evidenci vozidel, tam společně požádat o změnu vlastníka, pak již odjedete s přepsaným vozidlem na Vás. S kupcem si domluvíte lehce, ve které fázi mu předáte peníze, a zdali vás nechá dojet na jeho zelenou kartu, nebo si v HK na počkání uděláte pojištění na svoje jméno, třeba vedle evidence vozidel...

Není lhůta 10 dní na pojištění, ani jeden den nesmí být vozidlo nepojištěno.

doplněno 21.07.15 22:17:

layborre, vše je o domluvě, já jako kupec to chci, tak musím ukecat prodejce, že je to i v jeho zájmu, prodat dobré auto.

danysek
hodnocení

a když si vozidlo odtáhnu na podvalníku do Plzně tak také potřebuji zelenou katru?

Může auto na odtahovce či podvalníku způsobit nehodu?

Ne nemusí mít pak pojištění!Ale musíte změnu v místě registrace!

doplněno 21.07.15 17:37:

Libore-nebude-li chtít,tak od auta jdu pryč,ať si jej strčí někam.asi ví proč by nechtěl celou TK,aby se nepřišlo na něakou levotu.

Jinak já auto chci ,TK zaplatím a je-li vše OK doplatím auto,není-li vše OK,STK a auto neodvezu -můj problém a on o nic nepřijde.

layborrr

to diesel - myslíš to dobře , ale vůz nemusí na nějakou maličkost projít STK a kupující si to rozmyslí , tak opravu hradí prodávající,přitom vůz mohl klidně jezdit dál na starou STK ,

navíc jako kondici motoru (klepot, voda v ol. , staré nevyměněné rozvody ,atd) na STK neřeší ,

jinak žádný bazrista aby jel předem s kupcem na STK nedovolí ,

a ze soukromých prodejců kdo nepotřebuje ihned peníze tak také ne , přijde další kupec .

danysek
hodnocení

teď moc nechápu jak píšete "Ale musíte změnu v místě registrace!" kdyžtak se omlouvám :( . Takže přes to musím mít zelenou kartu? A pokud se mi změní SPZ tak změnu provedu v Plzni a nebo musím do HK? :o
layborrr

P.Milane - To chci vidět prodejce který nechá dělat STK na ještě neprodaném voze *zed*,

Po zaplacení udělat Evidenčku atd.

doplněno 21.07.15 22:18:

Ok

iv®
hodnocení

0x
Evidencku si muzete udelat kdekoli, prepsat musite tam kde je vozidlo registrivano, tudiz Hradec, pojisteni sjednate klidne on line. Vytisknete kdekoli v infocentru.
doplněno 21.07.15 08:05: A jeste doplnim : pojisteni nemusi byt na vas pri registraci, ja jsem mela od prodavajiciho a kdyz jsem ukon provedla - prepsani vozidla , kartu jsem mu vratila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]