Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa nejede, jiskru dává - co s ní je?

Od: jawa555* odpovědí: 10 změna:

mam jawu 555 a dává jiskru ale nechce jet

co mám dělat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

opravit to, nebo jít za někým kdo to umí.

alf*
hodnocení

0x

nejprve jsem myslel, že Maryša vstala z mrvých. Jinak souhlas s M.C.

odpovědi jsou zajímavé, ale důkladně bych vyčistil karbec. Pokud řekneme, že elektro soustava je ok, není ok přívod paliva. Ale může být i chyba ve svíčce - dát novou, a v kabelu a fajfce svíčky - zkusit taky vyměnit. Pak už teda se necham podat.

tesyk*

Taky může být špatné gufero na klice a směs se dvoutaktu pak nedostane nad píst. Jak vypadá svíčka? Je mokrá?, jaká je komprese? Předstih? Možností je několik.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

ne internetu je mnoho stránek, které se věnují opravám a seřizování pařezů a dalších fichtlů,doporučuji najít si naskenované dílenské příručky a začít jednat podle nich

helpikdis*
hodnocení

0x

Zdravim, v podstatě to, co bylo napsano kolegou:

- perfektně vyčistit karburátor: napustit benzínem, na tenký šroubovák namotat kadřík a vypucovat. Nejlépe je kdyz se karburátor úplně vyjme a přez vzduchový ventyl pekně profoukne.

- pokud ti to ale nehází jisktu je chyba jekde v elektrice. Začal bych tím, že bych strčil prst do fajfky a zkusil, zda mi dá při našlápnutí ranku. Pokud ne, skrať kabel od cívky a zkus znova. Pak zkus cívku, zda jde při nášlapu šťáva atd ... až k rotoru

Ať ti pařez jezdí ;)

melman154
hodnocení

0x

Mě jednou nechtěl jet fichtl a nakonec se zjistilo že byl ucpaný otvor z hlavy do výfuku.

troja*

... s ještě přidám - hází to jiskru ve správné výšce před úvratí, když ne = mokrá svíčka a pak někde dole byl výpustný šroub na ten sajrajt pod klikovkou co se tam nashromáždil

behy*
hodnocení

0x

Profoukni taky trysku a mrkni do zapalování, jestli to dává pecku s přestihem alebo ne.

palyjenca*
hodnocení

0x

Dobry den treba tam mate spatnou smes benzinu skuste vypoustit zmes z nadrze nalit novou kvalitni take z karburatoru casto mam take takovy problemi hlavne kdyz se mi do toho michaj synove a naleji tam raz sem tam mel i naftu . Pavel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]